Európskej komisii sa nepáči maďarský protiimigračný zákon. Začala právne konanie

    0
    George Soros (Autor: TASR)

    “Sieť amerického finančníka Georgea Sorosa a jeho spojenci v Bruseli ešte stále pracujú na tom, aby z dôvodu finančných a politických špekulácií zaplavili Európu migrantmi,” reagoval na uvedenú správu vládny blok Fidesz-KDNP.

    Úradníci EK uviedli, že komisia pripravuje tzv. oficiálny list s výzvou adresovaný maďarskej vláde, čím sa môže začať právne konanie vo veci balíka protimigračných zákonov a s ním súvisiacou novelou ústavy, píše denník.

    EK 21. júna avizovala, že skúma nové zákony prijaté v Maďarsku, ktoré napríklad zakazujú bývanie na verejných priestranstvách a umožňujú odsúdiť na trest väzenia osoby pomáhajúce žiadateľom o azyl.

    Poslanci maďarského parlamentu schválili 20. júna návrh balíka zákonov na potlačenie migrácie. Na základe balíka označovaného ako “Zastavme Sorosa” bude možné napomáhanie a podporu ilegálneho prisťahovalectva trestne stíhať.

    Opozícia, ale aj niektoré medzinárodné organizácie návrh balíka zákonov ostro kritizovali. Za návrh hlasovalo 160 poslancov, 18 bolo proti.

    - Reklama -