Spor medzi Remišovou a Dankom naberá na obrátkach: Vládnej koalícii prekáža, že upozorňujem na ich kšefty. Tak na mňa takto útočia

    0
    Veronika Remišová (Autor: TASR)

    Šéfka poslaneckého klubu OĽaNO sa k záležitosti vyjadrila na svojom blogu na sme.sk. Podľa nej ide vládnej koalícii iba o jedno. Aby občanom dokázali, že aj iná strana alebo strany by vládli tak ako oni teraz. „Na Slovensku sa kradnú miliardy, v rezortoch SNS stále riešia najväčší eurofondový škandál v histórii Slovenska, „naši ľudia“ okrádajú štát na DPH a vláda potajme nakupuje zbrane za miliardy eur. Vládna koalícia by preto veľmi chcela zašpiniť aj všetkých ostatných,“ píše kriticky. Uvádza aj to, že po rôznych trestných oznámeniach je toto nový druh útoku na jej osobu.

    Nechcú zmeniť pravidlá

    Poslankyňa v blogu píše, že koalícia ju kritizuje za pravidlá, ktoré sami nechcú zmeniť. Rovnako vysvetľuje aj postup na zapísanie majetkov do priznania. „Podľa súčasného formulára majetkových priznaní má poslanec napísať do majetkového priznania aj „rozostavané stavby, ak sú zapísané v katastri nehnuteľností“ (na liste vlastníctva). Naša chata ešte nebola ku koncu roka 2017 úplne dokončená, nie je preto skolaudovaná, a teda ešte nie je zapísaná v katastri na liste vlastníctva. Preto nie je uvedená ani v mojom majetkovom priznaní. Presne podľa pokynov“.

    Remišová dodáva, že opozícia sa už roky snaží majetkové priznania zmeniť, no vládna koalícia to blokuje. A to z jedného pochopiteľného dôvodu – lebo im aktuálny stav a pravidlá vyhovujú. „Mnohí politici majú majetok schovaný v spoločnostiach s r. o. alebo bývajú v bytoch a domoch, ktoré tieto eseročky vlastnia. Tento majetok sa v ich majetkovom priznaní neobjaví nikdy,“ tvrdí Remišová. Ako príklad uvádza Martina Glváča alebo Andreja Danka, ktorí na ňu za nenapísanie chaty do majetkového priznania útočili. Priznáva, že jej stavba ide pomaly a ironicky dodáva, že zrejme by išla rýchlejšie, “ak by ju stavala firma pána Bašternáka”.

    „Ja mám všetok svoj majetok evidovaný na seba a neskrývam ho po rôznych firmách a prehľad v majetkovom priznaní je úplný. O tom, že staviame chatu, vedia desiatky majiteľov okolitých chát. Je absurdné tvrdiť, že by som to chcela zatajiť. Na rozdiel od mnohých politikov na Slovensku sa za spôsob nadobudnutia majetku nemusím hanbiť,“ uvádza Remišová s tým, že chatu stavajú z peňazí, ktoré s manželom nadobudli pred jej vstupom do politiky.

    Koalícia primitívne očierňuje ľudí

    Poslankyňa za OĽaNO sa vyjadila aj k portálu, ktorý článok zverejnil. Podľa nej ide o zavádzajúcu informáciu, pričom portál nezverejnil pravidlá majetkového priznania. Poukazuje na majiteľa portálu a jeho prepojenie na vládnu koalíciu, ktorá následne zdieľala daný článok.

    Remišová sa potom obula do predsedu NR SR za jeho firmy. „Na rozdiel od pána Danka som nebola v predstavenstve firmy sprivatizovanej rodinou, ktorá po pár rokoch aj pod jeho vedením skončila v konkurze s dlžobami voči mnohým ľuďom. Alebo inej firmy pána Danka, ktorá podľa spisu Gorila páchala závažnú trestnú činnosť a v jej orgánoch sa spolu s pánom Dankom stretol človek obvinený z objednávky zmrzačenia obchodného partnera.“

    „Vládnej koalícii veľmi prekáža, že upozorňujem na ich predražené kšefty. Osobné útoky ma vlastne tešia. Sú len dôkazom toho, že týmto ľuďom dochádzajú argumenty, tak musia útočiť osobnými invektívami alebo klamstvom. To, čo robím, budem robiť naďalej, takéto (a ani iné) útoky ma nezastrašia. Ak si páni zo Smeru a SNS myslia, že prestaneme, tak sa mýlia. Spravodlivosť nakoniec na Slovensku musí zvíťaziť,“ dodáva na záver.

    Kritiku Andreja Danka k majetkovému priznaniu Veroniky Remišovej si môžete prečítať TU.

    - Reklama -