Šialené VIDEO zo Švédska. Toto robila študentka, aby zastavila deportáciu imigranta

    0
    Švédska aktivistka Elin Erssonová (Autor: ReproFoto Facebook)

    Študentka Elin Erssonová zostala v lietadle stáť, aby tak znemožnila jeho odlet. Palubný personál ju nebol schopný prinútiť, aby sa posadila. Študentská aktivistka si letenku do lietadla kúpila po tom, ako sa dozvedela, že v ňom má byť muž, ktorého budú deportovať späť do vlasti.

    Lietadlo malo letieť z Göteborgu do Istanbulu, kde mal muž prestúpiť na spoj do Kábulu. Študentka vytiahla mobilný telefón a začala na sociálnej sieti vysielať naživo emotívne video, v ktorom v slzách vysvetľuje, že mužovi hrozí v Afganistane smrť. Erssonová natáčala video 14 minút. Keď sa ju palubný personál pokúšal usadiť, oznámila, že sa neposadí, kým muž neopustí lietadlo.

    Zdroj: Facebook / Elin Ersson

    V jednom momente už ďalší z cestujúcich stratil trpezlivosť a pokúsil sa jej telefón zobrať. „Čo je dôležitejšie, váš čas alebo ľudský život?“ spýtala sa ho študentka. „Toto je úplne legálne a nedopustila som sa žiadneho zločinu,“ vyhlasovala.

    Nakoniec Afganca skutočne vyviedli z lietadla a to mohlo odletieť. Deportácia sa tak neuskutočnila. Lietadlo opustila aj mladá študentka. Podľa nemeckej stanice Deutsche Welle jej teraz hrozí šesť mesiacov väzenia za neuposlúchnutie príkazu pilota lietadla.

    Niektorí používatelia sociálnej siete Twitter mladej Švédke ďakovali za statočnosť. „Ďakujem za tvoj postoj, odvahu, súcit a nádej. Všetkým si nám poslala odkaz, aby sme stáli za tým, v čo veríme, a neodvracali sa od toho, čo je správne,“ napísal používateľ Matt Oduor.

     

     

    Zdroj: Twitter / Matt Oduor

    Vo Švédsku silnejú protiimigračné nálady, čo sa prejavuje v zmene volebných preferencií. Už onedlho, 9. septembra, sa v krajine budú konať kľúčové parlamentné voľby. V najnovších prieskumoch sa mnohokrát pred tradične vedúcich Sociálnych demokratov ženie strana Švédski demokrati, ktorá je pravicová a ostro protiimigračná. Preferencie oboch strán sa pohybujú v rozmedzí od 20 do 26 percent. Už pred časom všetky ostatné parlamentné strany uviedli, že nepôjdu do koalície so stranou Švédski demokrati a v prípade potreby sformujú hoci aj širokú koalíciu všetkých ostatných strán, aby sa zástupcovia tejto strany nedostali k podielu na vláde.

    autor: mak

    - Reklama -