Toto treba zastaviť, lebo nás to rozvráti a zničí. Píše Kollár o vylodeniach migrantov v Európe

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Približne 30 ilegálnych migrantov, ktorých prenasledovala pobrežná policajná hliadka, sa vylodilo minulý piatok (27. 7.) na pláži Del Canuelo neďaleko španielskeho mesta Tarifa. Agentúra Reuters informuje, že na viacerých videách sú zachytení zväčša mladí muži tmavej pleti, ktorí s blížiacim sa pobrežím zahadzujú záchranné vesty a utekajú pomedzi opaľujúcich sa ľudí.  
     
    Pláže v blízkosti Gibraltarského priesmyku si pašeráci ľudí nevyberajú ako cieľ plavby náhodou. Práve tieto časti Španielska sú totiž najbližšie k brehom Maroka, odkiaľ sa na cestu vydávajú lode s migrantmi. 
     
    Poslanec NR SR a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár si záznam všimol na internete a okomentoval ho stručne, ale jasne na svojom facebookovom profile. „Toto treba zastaviť, lebo nás to rozvráti a zničí,“ varuje Kollár. 
     
    Pripomeňme, že počet azylantov prichádzajúcich po migračných trasách do Európy sa v porovnaní s rokom 2015, keď vypukla migračná kríza, výrazne znížil. Od začiatku roka prišlo do Európy po mori 55-tisíc migrantov, čo je iba polovica oproti rovnakému obdobiu minulého roka. 
     
    Napriek klesajúcemu počtu migrantov je to však práve Španielsko, ktoré v poslednom čase „predbehlo“ Taliansko a stalo sa obľúbenou destináciou migrantov. Španieli od začiatku roka prijali 17-tisíc migrantov, čo je v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka dvojnásobok. Vzrástol najmä počet vylodení na pobrežiach vďaka pokojnému počasiu na mori.
     
     
    - Reklama -