Europoslanec Škripek: Málo vidíme do toho, čo dobrého nám Únia dáva. Nedostávame sa do médií

    0
    Branislav Škripek (Autor: branislavskripek.sk)

    Myslí si, že napriek tomu, že ľudia na Slovensku dostávajú z európskych peňazí pomoc v podobe napríklad zlepšenia infraštruktúry, dostatočne ju neoceňujú. “To všetko sú peniaze, ktorými aj bohatšie štáty EÚ prispievajú na chudobnejšie regióny Európy. Čiže, aj keď sa stretávame aj my na Slovensku s týmito pozitívnymi výsledkami, tak málo vidíme do toho, čo dobrého nám Únia dáva, alebo málo to oceňujeme,” konkretizoval.

    Dôvod vidí i vo vzdelanosti mladých. “Vidím v tom aj málo vyučovania našich detí o tom, prečo sme v EÚ, ako tento projekt vznikol a predovšetkým, že je to projekt mieru, pokoja a spolupráce, ktorá trvá už od vzniku prvých základných zmlúv EÚ z roku 1957,” zdôraznil.

    Zároveň si myslí, že príčinou je aj málo záujmu verejnosti o politickú prácu jednotlivých zástupcov. “Druhá vec je, že sa málo dostávame do médií. Nevieme, akým spôsobom odovzdať tú informáciu o našej práci, a tak to zostáva len na mojom vlastnom informovaní, najviac osobnými kontaktmi alebo spravodajom,” uviedol.

    Škripekovi je ľúto, že Slovensko patrí medzi krajiny s najnižšou volebnou účasťou v eurovoľbách, no je presvedčený, že sa má viac hovoriť o európskej politike a jednotlivec sa musí zaujímať o prácu politika na Slovensku, ale aj v EÚ.

    Nedávne výsledky prieskumu EÚ Eurobarometer poukázali na to, že o voľby do EP, ktoré sa uskutočnia v máji 2019, má záujem 30 percent opýtaných Slovákov. Naopak, až 68 percent opýtaných o tieto voľby záujem nemá. Najviac respondentov (54 percent) je presvedčených, že ich hlas nič nezmení, 48 percent nezaujíma politika ani voľby vo všeobecnosti a takmer polovica opýtaných (47 percent) vyslovila názor, že nedôveruje politickému systému. Účasť slovenských voličov bola v EÚ najnižšia (13,05 percenta).

    - Reklama -