Novinár chváli Miloša Zemana. Na chvíľu sa vraj inšpiroval Kiskom

    0
    Český prezident Miloš Zeman a slovenský prezident Andrej Kiska v Prezidentskom paláci v Bratislave 12. decembra 2017 (Autor: TASR - Pavel Neubauer)

    „Nestáva sa príliš často, aby sa dalo prezidenta Miloša Zemana za niečo pochváliť. Na verejnosti sa správa vulgárne, spoločnosť rozdeľuje, do politiky vťahuje extrémistov a Česko ženie východným smerom,“ uviedol Kundra na úvod svojho príspevku na serveri Respekt.cz s tým, že hlava štátu však mala v pondelok svetlú chvíľku.

    Zeman mal v pondelok naplánované stretnutie s Janou Maláčovou v Lánoch, aby ju vymenoval za novú ministerku práce. Pri tej príležitosti mal krátky prejav, v ktorom zdôraznil niektoré sociálne témy, napríklad potrebu starostlivosti o starých ľudí. Vyzdvihol aj dôležitosť paliatívnej a hospicovej starostlivosti a s tým súvisiace relevantné legislatívne úpravy.

    Podľa Kundru si tieto inštitúcie zaslúžia pozornosť a ocenenie, pretože práve ich zamestnanci prispievajú k dôstojnej smrti tisícok ľudí. „Vláda sa vďaka Zemanovi môže na túto oblasť zamerať viac ako doteraz,“ pripomenul v tomto kontexte komentátor a dodal, že od prezidenta toho človek veľa nechce. Často stačí vľúdne slovo či prejav empatie, čo Kundra ilustruje na príklade slovenského prezidenta Andreja Kisku, ku ktorému Zemana prirovnal. „Zeman sa v pondelok na chvíľu stal Kiskom a dúfajme, že tých chvíľ bude mať viac ako jednu,“ uzavrel Kundra.

    Celý text nájdete na webe Respekt.cz.

    - Reklama -