Vandali opakovane zneucťujú hrob Martiny Kušnírovej. Neviem, kto to robí, hovorí jej matka

    0
    Prezident Andrej Kiska (uprostred) si podáva ruky so Zlaticou Kušnírovou (vľavo) a Jozefom Kuciakom, rodičmi zavraždeného novinára a jeho priateľky. (Autor: TASR)

    „Stále nám miznú nádoby na kvety, kde je vybrané sklo. Nie je ani rozbité, ani v smetnej nádobe a kvety sú vyhodené mimo hrobu. Takže neviem, koho to takto baví,“ vysvetľuje Zlatica Kušnírová pre portál sme.sk. Ako dodáva, incident sa mal stať už najmenej päťkrát s tým, že posledné vyčíňanie bolo po festivale Pohoda. Vtedy jej prezident Andrej Kiska venoval kyticu, ktorú odniesla na hrob svojej dcéry. Následne mala byť nádoba odcudzená a kvety pohodené na zemi.

    „Ťažko povedať, kto to robí. Neviem, či nejaký dospelý, ktorý má s tým problém, alebo dieťa. Ja si myslím, že keby to boli deti, tak to urobia raz alebo dvakrát, ale takto dlho by ich to nebavilo a navyše, určite by to rozbili. Je mi strašne ľúto, že sa ľudia takto správajú a nemajú úctu ani k takémuto pietnemu miestu. Ja si nedovolím ani stúpiť na cudzí hrob, nieto ešte niečo zobrať či rozbiť. Neviem, ako boli títo ľudia vychovávaní,“ uviedla Kušnírová.

    Po vražde a poskytnutí množstva rozhovorov jej majú neustále chodiť neprajné listy. Zvyčajne sa jej autori vyhrážajú a udávajú, že sa správa nevhodne. Podobný list jej mal prísť aj nedávno od istej pani. „Písala, že sa nevhodne správam a keď verejne vystupujem, že na mňa pľujú, keď som na obrazovke. Ťažko vie pochopiť, čo prežívam. A tým, čo pľujú na obrazovku, odkazujem, nech si nakúpia veľa handričiek a okeny,“ dodáva matka zavraždenej s tým, že informácie o posune vo vyšetrovaní nemajú.


    - Reklama -