Kiska ubezpečil veľvyslanca Nemecka, že Slovensko podnikne všetko pre objasnenie únosu

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    “Prezident Kiska ma ubezpečil, že spolu s premiérom Pellegrinim sú zajedno, že slovenská strana podnikne všetko pre to, aby mohli byť čo najrýchlejšie objasnené otázky, ktoré ohľadom tohto bezprecedentného prípadu únosu zostávajú ešte otvorené. Všestrannú pomoc pri vyšetrovaní prisľúbil aj sám premiér Pellegrini spolkovej kancelárke Merkelovej už 2. mája v Berlíne a my ho, samozrejme, berieme za slovo,” povedal pre TASR nemecký veľvyslanec Joachim Bleicker na margo utorkového (7.8.) stretnutia s prezidentom.

    Prezident SR Andrej Kiska nemeckému veľvyslancovi na stretnutí oznámil, že Slovensko začalo robiť potrebné kroky na objasnenie podozrenia zo zapojenia slovenských štátnych orgánov do únosu občana Vietnamu z Nemecka. Podľa Kisku je nevyhnutné, aby sa verejnosť dozvedela pravdu a Slovensko zostalo dôveryhodným partnerom Nemecka.


    O prípade hovorila ešte v máji aj nemecká kancelárka Angela Merkelová s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD). “Všetko, čo pomôže objasneniu, musí ísť na stôl a pán predseda vlády mi prisľúbil súčinnosť,” priblížila vtedy na tlačovej konferencii nemecká kancelárka s tým, že informácie potrebujú i v súvislosti so súdnym konaním s jedným z únoscov.

    Pellegrini tento týždeň vyhlásil, že ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) bude musieť zabezpečiť nestranné vyšetrovanie okolností únosu. Na stredu má naplánovaný aj rozhovor s veľvyslancom Bleickerom. Má tiež vycestovať do Nemecka na stretnutia s partnermi.

    - Reklama -