Kaliňák zverejnil fotku z detektora lži: Ako na mne vidieť, nebola to vôbec príjemná procedúra

    0
    R.Kaliňák na detektore lži (Autor: ReproFoto: Facebook/R.Kaliňák)
    Napriek výsledkom z detektora lži, ktorý vyhodnocoval ten istý expert ako pred pár rokmi Igora Matoviča, opozícia chce, aby Kaliňák položil poslanecký mandát, ak vyšetrovanie ukáže, že medializované informácie o jeho údajnom podiele na únose občana Vietnamu z Nemecka sú pravdivé. 
     
    Exminister zverejnil všetky otázky, ktoré mu boli položené na detektore lži, ešte počas utorkovej (7. 8.) tlačovky, ale tie kľúčové zavesil aj na svoj facebookový profil spolu s krátkym komentárom a fotografiou. 
     
    „Pre všetkých, ktorých zaujíma, na aké konkrétne otázky som na detektore lži v súvislosti s prípadom uneseného občana Vietnamu z Nemecka odpovedal, pripájam ich presné znenie. Takto vyzerá fotografia zo samotného testovania, ktorá je oficiálnou súčasťou dokumentácie k testovaniu. Ako na mne vidieť, nebola to vôbec príjemná procedúra,“ konštatuje Kaliňák v statuse
     
    Poslanec Smeru a bývalý minister vnútra uverejnil aj presné znenie otázok a znova pripomenul, že jeho odpovede na kľúčové otázky z detektora lži vyhodnotil expert ako pravdivé. Tu sú všetky štyri kľúčové otázky, na ktoré Robert Kaliňák odpovedal:
     
    – Vedeli ste v čase návštevy vietnamského ministra o únose občana Vietnamu v Nemecku?
     
    – Pomáhali ste organizovať únos občana Vietnamu?
     
    – Dávali ste pokyn zamestnancom MV, aby pomáhali organizovať únos občana Vietnamu?
     
    – Mali ste informáciu o tom, že omámený a zbitý občan Vietnamu bol preložený do auta kolóny delegácie vietnamského ministra?
     
    Na každú z uvedených otázok odpovedal exminister nie a odborník na základe výsledkov z detektora lži skonštatoval, že jeho odpovede boli „pravdepodobne pravdivé“. Kaliňák na utorkovej tlačovke vysvetlil, že ide o odborný termín, ktorým sa označuje najvyššia možná miera pravdivosti odpovede pri použití detektora lži.
     
     
    - Reklama -