Putinov agent, Sorosov dôstojník, odkazujú si Šebej s Marčekom

    0
    František Šebej a Peter Marček (Autor: TASR)

    Ako uvádza, podľa neho je Peter Marček zahranično-politicky dezorientovaný. „Ak by niekto bol agentom Putinovho režimu v slovenskom parlamente, tak by to bol práve on, teda okrem Mariana Kotlebu,“ vníma František Šebej Petra Marčeka a rovnako tak aj jeho cestu na Krym. Dodáva, že práve Marček nikdy nechýbal pri akejkoľvek aktivite, ktorá bola proruská a proti NATO.

    „Ak si myslí, že slúži záujmom Slovenska, tak sa mýli. Akoby mu bol bližší Putinov režim ako slovenská demokracia,“ uviedol Šebej pre HN televíziu.

    Poukazuje na to, že postoj Slovenska v otázke Krymu je rovnaký ako Európskej únie, Severoatlantickej aliancie a všetkých západných spojencov. A teda, že Rusko anexiou Krymu porušilo medzinárodnú dohodu (Budapeštiansky dohovor). Ten vymedzuje presné hranice Ukrajiny s podmienkou, že sa zbavia arzenálu jadrových zbraní, ktoré ostali na ich území po rozpade ZSSR.

    „Z pohľadu Slovenska a jeho rezortu diplomacie je Krym stále ukrajinské územie a vstup na toto územie s politickými cieľmi je porušenie zákonov danej krajiny. Jednak to je spochybnenie našej zahraničnej politiky a na druhej strane ide o legitimizovanie okupácie Krymského polostrova,“ dodáva člen Mosta-Híd.

    Marček: Šebej je rusofób

    „To je pekné, také vyznamenanie od chorého, ale stále pravdepodobne skvele plateného Sorosového dôstojníka, rusofóba a spoluzakladateľa niekoľkých Sorosových mimovládiek, pravdepodobne nevie predýchať moju cestu na Krym,“ píše Peter Marček na svojej sociálnej sieti.

    Považuje za vtip, že z neho spravili jediného „ruského agenta“, ktorého by si Putin vybral zo všetkých poslancov NR SR. „Už som predbehol aj ľavicovo zameraného kolegu, p. poslanca Blahu, ktorého názory si vážim,“ dodáva nezaradený poslanec.

    Marček poukazuje na to, že s Františkom Šebejom sa poznajú dlhé roky, dokonca ešte z čias, keď robil wrestling. Preto nevie pochopiť, prečo sa vo svojich vyjadreniach na jeho adresu zmenil.

    „Čo ho priviedlo k takej radikálnej zmene myslenia o 180 st., boli to peniaze, sú to peniaze? Alebo vymytá hlava,“ uzatvára poslanec rečníckou otázkou.

    Konflikt v koalícii

    Zahraničný výbor, ktorý sa zaoberal súkromnou cestou na Krym, rozpútal v koalícii konflikt. Ten vyvolala SNS s požiadavkou na odvolanie predsedníčky výboru Kataríny Cséfalvayovej. Národniarom sa nezdalo, že by rokovanie prebiehalo po dohode s koaličnými partnermi, a myslia si, že sa porušila koaličná dohoda.

    To však šéf Cséfalvayovej Béla Bugár odmieta. „Tá hovorí o tom, že porušením koaličnej zmluvy je, keď koaličný partner, povedzme, cez svojich poslancov, nesúhlasí s návrhom, a druhý koaličný partner to odsúhlasí s pomocou opozície. V tomto prípade tam ani jeden poslanec vládnej koalície okrem Mosta nebol, takže nemohlo dôjsť k porušeniu, lebo nikto nehovoril, že s tým uznesením má problém,“ vysvetľuje predseda Mosta-Híd.

    Kritickí ku konfliktu boli viacerí poslanci z opozície aj koalície. Viac sme písali TU.

    Milanová: Cestu na Krym neviem pochopiť

    Opozičná poslankyňa Natália Milanová bola na adresu cesty na Krym veľmi kritická. Ako sa vyjadrila, nevie ju pochopiť. „Tvrdiť, že tam idem ako súkromná osoba a zároveň tam idem ako poslanec, to je buď naivné, alebo neviem, ako to mám inak pomenovať,“ povedala. 

    Dodáva, že ak by išiel na dovolenku ako súkromná osoba, očakávala by fotografie „v bermudách a s pohárom džúsu v ruke“ a nie z rokovaní v obleku a s menom na stole. Viac sme písali TU.

    - Reklama -