Glváč o Kiskovi: Už nie je hlavou štátu

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)
    Glváč kritizuje na sociálnej sieti Kisku za jeho otáľanie pri vymenovaní nových ústavných sudcov, a nešetrí tvrdými slovami. 
     
    „Pán prezident Kiska opäť predviedol, že už nie je hlavou štátu, ale je v permanentnej politickej kampani. Nech by koalícia prišla s akýmkoľvek návrhom zákona o voľbe ústavných sudcov, považoval by ho za katastrofálny,“ píše Glváč v úvode facebookového statusu. 
     
    Smerák na sociálnej sieti upozorňuje prezidenta Kisku, aby nezabúdal, že Slovenská republika je ešte stále parlamentnou demokraciou a na zmenu zákona o voľbe ústavných sudcov je potrebná ústavná väčšina v parlamente. 
     
    „Nie tretí sektor či opozícia si budú ultimatívne presadzovať akékoľvek návrhy či pripomienky, ale je potrebné nájsť široký konsenzus… Aj o tom je totiž demokracia,“ dodáva Glváč. 
     
    Podľa poslanca vládneho Smeru je dobrý návrh, ktorý počíta s tým, že kandidát na sudcu ústavného súdu, ktorý získa v parlamente 90 a viac hlasov, nebude môcť byť prezidentom nevymenovaný. „Po posledných skúsenostiach je totiž menšie riziko, že 90+ poslancov zlyhá, ako to, že prezident bude porušovať ústavu a zneužije inštitút menovania ústavných sudcov pre svoje záujmy!“ zdôvodňuje svoj postoj Glváč. 
     
    - Reklama -