Zamestnanec aerolínií, ktorý havaroval unesené lietadlo, bol zrejme samovrah

    0
    Ilustračná fotografia: Americké vlajky (Autor: TASR)

    V čase havárie sa na palube lietadla nenachádzali žiadni pasažieri. Jediným mŕtvym je tak po nehode únosca lietadla, 29-ročný člen pozemného personálu leteckej spoločnosti Horizon Air, uviedol šerif okresu Pierce v štáte Washington Paul Pastor.

    Na twitteri zároveň informoval, že nešlo o teroristický čin a páchateľovi pripísal samovražedné sklony. Hovorca kancelárie šerifa Ed Troyer neskôr uviedol, že pád lietadla majú na svedomí “kaskadérske kúsky”, ktoré s ním muž vo vzduchu robil alebo “jeho neskúsenosť s lietaním”. 

    K unesenému dvojmotorovému turbovrtuľovému lietadlo typu Q-400 kanadského výrobcu Bombardier po pár minútach vzlietli dve stíhacie lietadlá typu F-15s, ktoré ho však nezostrelili a jeho pád nezavinili. Lietadlo počas letu nenarazilo do žiadnych budov, pričom podľa kancelárie šerifa nespôsobilo nijaké škody práve vďaka stíhačkám, ktoré ho sprevádzali.

    Unesený stroj vzlietol okolo 20.00 h miestneho času (v sobotu 5.00 h SELČ) z medzinárodného letiska Seattle-Tacoma, ktoré v súvislosti s incidentom nakrátko prerušilo svoju prevádzku.

    Svedkovia opísali udalosti po vzlete lietadla ako surreálny výjav. Jeden z nich, John Waldron, uviedol, že keď si všimol lietadlo sprevádzané dvoma stíhačkami, myslel si, že ide o akrobaciu. 

    “Myslel som si, že nacvičujú na leteckú šou,” povedal. Zrazu však začul explóziu nasledovanú hustým oblakom dymu, ktorý sa zjavil nad ostrovom Ketron. “Všetci doslova zmrzli na mieste a šepkali si, čo sa asi mohlo stať,” dodal. 

    Hasičský zbor okresu Pierce zverejnil na Twitteri fotografiu požiaru, ktorý po páde lietadla vypukol v husto zalesnenej oblasti na juhu ostrova Ketron, na ktorom žije celkovo okolo 20 ľudí. Hasiči podľa spravodajskej stanice Sky News aktuálne zápasia s týmito plameňmi, prácu im však sťažuje nedostatok vody. 

    - Reklama -