Hollywood ako odtrhnutý z reťaze: Útoky na Trumpa neustávajú

    0
    Donald Trump po odhalení svojej hviezdy na hollywoodskom chodníku slávy v roku 2007 a poškodená hviezda amerického prezidenta v roku 2018 (Autor: TASR)

    Hviezdu americkej hlavy štátu chcú odstrániť z chodníka slávy – ako vôbec prvú v histórii. Ľudia ju chodia ničiť nielen so spomínaným krompáčom a zbíjačkou (to sa stalo už pred dvoma rokmi), ale ukazujú jej aj vztýčený prostredník alebo na nej venčia psov. Dôvod je prostý – Kalifornia je demokratická a slniečkarská. Víťazstvo Trumpa mu tam len tak neodpustia.

    Odstránenie hviezdy z chodníka teraz odhlasovala mestská rada West Hollywoodu, a to jednohlasne.

    Lenže, ako sa ukazuje, rada do tohto problému nemá právo rýpať. A tak sa ozvala Hollywoodska obchodná komora, ktorá hviezdy spravuje, a uviedla, že žiadnu odstraňovať nebude. „Je to oficiálne vedený historický pamätník, a len čo sa na chodník slávy pridá nová, stáva sa jeho súčasťou,“ uvádza.

    Na chodníku je v súčasnosti vyše 2 600 hviezd. Trump nie je sám, koho hviezdu ľudia ničia. Čmárali a dupali už po Ronaldovi Reaganovi a ničia aj hviezdy tých, ktorí sa im znepáčia. Napríklad pre kauzu MeToo.

    Ako sa celá kauza skončí, je vo hviezdach, mestská rada totiž posunula svoju žiadosť o odstránenie Trumpovej hviezdy radnici v Los Angeles. Tvrdí, že hviezda amerického prezidenta predstavuje bezpečnostné riziko, lebo sa tam konajú politické protesty.

    Trump svoju hviezdu na chodníku slávy dostal v januári 2007 za moderovanie reality šou The Apprentice. Následne však musel zaplatiť 40-tisíc dolárov, čo je suma určená na slávnostnú ceremóniu, výrobu hviezdy a jej udržiavanie.

    Robert De Niro na odovzdávaní cien Tony: „Fuck Trump.“

    Herec Alec Baldwin s obľubou paroduje prezidenta Trumpa:

    - Reklama -