NAKA ešte v júli v Šamoríne zatkla ruského podnikateľa Vinogradova

    0
    Ilustračná foto (Autor: TASR)

    Moskva totiž podľa portálu viní podnikateľa z podvodu v rokoch 2007 až 2009. Ten je v súčasnosti v predbežnej väzbe. Vec preskúma prokuratúra po doručení originálu spisového materiálu z Ruskej federácie. Ruská strana zatiaľ dokumenty na Slovensko neposlala.

    Trestné oznámenie na Vinogradova podľa informácií denníka podali dvaja oligarchovia, predstavitelia Midland Resourced Holding Limited. Jej hlavnými akcionármi boli rusko-kanadský miliardár z Toronta Alex Shnaider a ukrajinský biznismen Eduard Šyfrin. Meno Šyfrin sa malo napríklad objaviť v súvislosti s financovaním päťhviezdičkového rezidenčného mrakodrapu Trump Tower v Toronte.

    Ich spoločnosť Midland figurovala spolu s ruskou vládnou bankou VEB v polmiliardovom projekte Trump Tower, čo podľa Financial Times vyvoláva obavy z možného prepojenia Kremľa na prezidenta Trumpa v Bielom dome.

    Vinogradov mal obchodné spory s oboma oligarchami, ktorí ho vinia z podvodu. Malo ísť o obchodovanie s nehnuteľnosťami. Vinogradov sa mal vyjadriť, že skutok, za ktorý je stíhaný, nie je na Slovensku trestným činom, uviedol dennikn.sk.

    - Reklama -