Rusko po Zacharčenkovej smrti rokovania v normandskom formáte neplánuje

    0
    Sergej Lavrov (Autor: TASR)

    Nie je možné hovoriť o nadchádzajúcich stretnutiach v normandskom formáte, ako by si mnohí z našich európskych partnerov želali,” povedal podľa správy agentúry Reuters novinárom Lavrov.

    “Je to vážna situácia, ktorú treba rozanalyzovať,” uviedol v súvislosti so smrťou lídra DĽR Alexandra Zacharčenka, ktorý zahynul v piatok pri výbuchu v reštaurácii v meste Doneck na východe Ukrajiny.

     Podľa pamätného miesta stretnutia sa rokovania najvyšších predstaviteľov Ruska, Ukrajiny, Nemecka a Francúzska nazývajú schôdzkami v normandskom formáte.

    Putin kondoloval Zacharčenkovej rodine

     
    Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril sústrasť rodine najvyššieho predstaviteľa samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexandra Zacharčenka, ktorý zahynul v piatok pri výbuchu v reštaurácii v meste Doneck na východe Ukrajiny. Informoval o tom na svojej webovej stránke Kremeľ.  
     
    “Zacharčenko bol skutočným ľudovým vodcom, statočným a odvážnym človekom a donbaským vlastencom. V časoch, ktoré boli pre jeho vlasť ťažké, sa postavil na jej obranu a vzal na seba nesmiernu osobnú zodpovednosť,” uvádza sa vo vyhlásení ruského prezidenta, ktorý Zacharčenkovu smrť označil za “ohavnú vraždu”.

     

    - Reklama -