Galko bez servítky: Mohol by Dankovi niekto vysvetliť, že so stranou, ktorá spĺňa všetky znaky mafie, je v koalícii?

    0
    (vpravo) predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) a (vľavo) opozičný poslanec Ľubomír Galko (SaS) (Autor: TASR)
    Predseda národnej rady na Deň ústavy vyhlásil, že „štát by mali riadiť vyzreté politické strany, ktoré spolu súťažia programami a nie facebookovými stranami“. Narážal tým zrejme na pomerne časté vyjadrenia niektorých opozičných politikov prezentované práve na sociálnej sieti. 
     
    Danko vo svojom prejave hovoril aj o ekonomickej transformácii, formovaní slovenskej štátnosti a integračných procesoch v rámci Európy, s ktorými sa Slovensko potýkalo po rozdelení spoločného štátu s Čechmi, ale Galka zaujala úplne iná časť príhovoru. 
     
    „Andrej Danko dnes vyhlásil, že odmieta, aby štát riadili fašisti a mafiáni. Mohol by mu, prosím pekne, niekto trpezlivý zrozumiteľne vysvetliť – ale tak, aby to aj on pochopil, že jednu politickú stranu, ktorá spĺňa všetky znaky mafiánskej kriminálnej organizácie (Smer-SD), má v koalícii, v ktorej sa jeho SNS v súčasnosti nachádza?“ kladie si podpredseda SaS rečnícku otázku v statuse na svojom facebookovom profile
     
    Práve na sociálnej sieti, ktorej využívanie politikmi Danko v prejave tak kritizoval, si Galko v odpovedi na rečnícku otázku ešte „kopol“ do jedného z bývalých poslancov parlamentu za SNS. Meno však neuviedol. 
     
    „Mám pocit, že pán predseda parlamentu (Danko) ´to dáva´ na jedného zo svojich členov, bývalého hokejistu a poslanca NR SR, ktorý, keď bola SNS naposledy v parlamentnej opozícii, veľmi dlho vôbec netušil, že nie sú vládnou stranou, nevedel rozdiel medzi koalíciou a opozíciou, a ani medzi vládou a parlamentom. Až pokiaľ mu to trpezliví novinári vtedy tiež nevysvetlili,“ uzatvára Galko. 
     
    Z uvedených riadkov sa dá len vytušiť, že nemenovaným bývalým poslancom za SNS, ktorého Galko spomína, je pravdepodobne Vincent Lukáč. Bývalý slovenský hokejista a tréner, ktorý bol poslancom NR SR v rokoch 2010 až 2012. Keď mu v roku 2010 neznámy páchateľ zapálil auto, tak verejne pred viacerými médiami hovoril, že má dobré vzťahy s mafiou, ale po vlne kritiky označil toto tvrdenie za vtip.
     
    - Reklama -