Babiš: Migranti, Európa je pre vás jednoducho zatvorená. Predložím Merkelovej plán

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    „Povediem kampaň, aj keď nebudem kandidovať,“ uviedol v rozhovore pre LN šéf českej vlády. Ten sa v poslednom čase migrácii veľmi výrazne venuje. Stretol sa s premiérmi Maďarska, Talianska a Malty, tento týždeň sa chce stretnúť s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.

    Babiš sa v rozhovore zmienil o svojich pocitoch z rokovania s talianskym premiérom Giuseppem Contem, ktorému podľa svojich slov povedal, že mu chce pomôcť. „Premiér Conte má s nelegálnou migráciou problém a podľa môjho názoru ide o problém celoeurópsky,“ uviedol Babiš s tým, že chce vytýčiť novú stratégiu na zastavenie ilegálnej migrácie a nájsť na ňu financie.

    Giuseppe Conte a Andrej Babiš

    Giuseppe Conte a Andrej Babiš  Zdroj: TASR

    „Musíme byť hlavne jednotní v odmietaní nelegálnych migrantov. Rozhodne si nemyslím, že je stratégia rozdeľovať si utečencov z lodí správna a dlhodobo udržateľná. To je cesta do pekiel. Ak si budú európske štáty migrantov stále prerozdeľovať, tak je to pre nich len pozvánka do EÚ – pozvanie na ilegálnu migráciu,“ povedal. On sám považuje Českú republiku od začiatku migračnej krízy za veľmi solidárnu.

    Na stretnutí s kancelárkou Angelou Merkelovou chce hovoriť aj o ekonomickej spolupráci. „Predložím jej celoeurópske riešenie tak, ako som ho preberal s talianskym premiérom Giuseppem Contem aj maltským predsedom vlády Josephom Muscatom a maďarským premiérom Orbánom,“ dodal Babiš.

    V rozhovore pre LN okrem iného uviedol, prečo by Európska únia mala vyzerať ako Asterixova dedinka. „EÚ má byť dedinka Asterixa a Obelixa, o tom som presvedčený. Mali by sme sa usilovať o to, aby sme sa vnútri mohli pohybovať voľne, voľne obchodovať, poskytovať služby a pracovať v celej EÚ. Mali by sme spoločne brániť naše hranice na pobreží,“ povedal Babiš.

    - Reklama -