Smer podľa Flašíka prežije aj bez Fica. Sociálna demokracia má vraj na Slovensku stále veľký volebný potenciál

    0
    Bývalý hlavný mediálny stratég strany Smer SD Fedor Flašík (Autor: TASR)
    V rozhovore pre Hospodárske noviny Flašík uviedol, že záleží na ľuďoch, ako sa vyrovnajú s tým, že Smer prežije aj v prípade, že by Robert Fico v budúcnosti už nebol jeho predsedom. „Som presvedčený, že sociálna demokracia má potenciál až 40 percent na Slovensku,“ povedal Flašík s tým, že žiadna iná sociálnodemokratická strana okrem Smeru na Slovensku nie je a preto má podľa neho taký potenciál. 
     
    Flašík tvrdí, že voličovi je potrebné ponúknuť reprezentantov strany, ktorí sú uveriteľní a presvedčia voličov, aby išli voliť. 
     
    Za najväčší problém Smeru politický marketér považuje, že si strana podľa neho nevytvára novú stranícku základňu, v ktorej by bolí mladí ľudia. „Je predsa nezmysel si myslieť, že jeden politik tu bude večne,“ uviedol Flašík. 
     
    Čo sa týka prezidentských volieb a výberu kandidáta, je podľa Flašíka nevyhnutné, aby Smer postavil svojho vlastného človeka, ktorý bude stranu reprezentovať v súboji o kreslo hlavy štátu. To, že strana má človeka, ktorý je schopný zastávať najvyššiu ústavnú funkciu, je podľa Flašíka vec prestíže. 
     
    Flašík tvrdí, že prezidentskí kandidáti ako František Mikloško či Béla Bugár (Most-Híd) nemajú ani šancu dostať sa do druhého kola volieb. „Proti súčasnému prezidentovi nič nemám, ale nikdy som z jeho postojov, názorov a vízií neomdlel ani si nemyslím, že budú zapísané v nejakých historických análoch,“ povedal Flašík. 
     
    Celý rozhovor nájdete TU
     
    - Reklama -