Rajtár: Imrecze nie je Milada Horáková, Kažimír sa môže hanbiť

    0
    Jozef Rajtár (Autor: OS)

    “Jeho vyjadrenie je cynickým skreslením minulosti, zamlčujúcim vynútené priznania v mučiarňach tajnej polície. Minister Kažimír sa týmto výrokom priblížil k podpore a propagácii hnutí smerujúcich k potlačeniu práv a slobôd občanov, ktorá je u nás trestná,” povedal poslanec NR SR a tímlíder SaS pre štíhly štát Jozef Rajtár a pokračoval: “Prirovnanie komunistických monsterprocesov k výzve opozície, aby odvolal z funkcie prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho, je drzé, bezohľadné a za hranicou dobrého vkusu.”

    František Imrecze je preukázateľne pohromou pre spravodlivosť na Slovensku. Jozef Rajtár pripomína, že tento človek stojí na čele inštitúcie, ktorá kryla daňové podvody dnes už obžalovaného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Pracovníci finančnej správy na čele s prezidentom Imreczem sú dnes podozriví, že napomáhali a napomáhajú pašovať do Európskej únie textil z Číny, čím poškodzujú Úniu i Slovensko v stovkách miliónov eur na nezaplatenom cle a DPH. “Pred týmito skutočnosťami minister Kažimír zatvára oči. Miesto toho, aby konal vo verejnom záujme, kladie totálne skompromitovaného prezidenta finančnej správy na úroveň obete komunistických čistiek Milady Horákovej a opozíciu na úroveň katov z ŠtB,” kritizuje J. Rajtár.

    Arogantné a pomýlené postoje ministra financií Petra Kažimíra sú vysvetliteľné len jediným spôsobom, že sám má maslo na hlave a František Imrecze ho drží v hrsti. “Najlepšie by urobil, keby sám odstúpil. Občania nepotrebujú takéhoto ministra,” dodal Jozef Rajtár.

    - Reklama -