Ak je aparát nastavený na polovičný výkon, ak je ponorený do brzdiacej mláky hustých intelektuálnych analýz, nebude funkčný. Píše známa moderátorka

    0
    Adela Vinczeová (Autor: TASR)
    Podľa Vinczeovej nie je dôležité len to, čo by sme chceli, ale aj z akej východiskovej pozície nad tým uvažujeme, pretože my sme aparát, ktorý môže priniesť zmenu. „Ak je aparát nastavený na polovičný výkon, ak je ponorený do brzdiacej mláky hustých intelektuálnych analýz, nebude funkčný,“ píše v komentári. 
     
    Známa televízna moderátorka ďalej píše, že si občas všíma neúspechy tých, ktorí chcú zmeny. Tieto neúspechy podľa nej pramenia z toho, že títo ľudia nie sú sami funkční ako jednotlivci. 
     
    Ako proti pól neúspechu, prameniaceho z nefunkčnosti jednotlivca, Vinczeová uvádza príklad čašníka, ktorý v jednej z kaviarní na viedenskom letisku Schwechat už niekoľko rokov obsluhuje ľudí. „Každému venuje fór, úsmev, prípadne empatický pohľad, ak má dotyčný v tvári smútok z rozlúčky. Tento pán reálne mení svet preto, lebo má funkčný aparát. Seba,“ dodáva. 
     
    Vinczeová ďalej píše, že poniektorí ľudia si myslia, že záchranou spoločnosti je intelekt, ale podľa nej musí byť aj intelekt „v súlade s otvoreným srdcom“. V závere komentára pripomína ešte raz čašníka, ktorý by si podľa nej zaslúžil Nobelovu cenu za mier za to, že mení svet okolo seba k lepšiemu len svojim správaním a pripomína, že ide o Slováka. 
     
    Celý text nájdete TU
     
    - Reklama -