Hlina žiada pre svoju mimoparlamentnú stranu viac priestoru v RTVS

    0
    Alojz Hlina (Autor: TASR)

    “Po voľbách v marci 2016 sme sa stratili z obrazu. My to rešpektujeme, lebo sme neuspeli vo voľbách, ale naozaj je legitímne sa pýtať, že uplynulo dva a pol roka od volieb a za ten čas sme prejavili, že sme životaschopní, tak nás nemôže ignorovať verejnoprávna televízia. Ani za pána Miku to nebolo žiadne terno, ale za pána Rezníka je to už absolútna ignorácia,” uviedol Hlina.

    Hlina tiež adresoval verejnoprávnej televízii slová o tom, že “RTVS má svoje úlohy a mala by si ich plniť aj tak, že strana, ktorá tu je a ktorá v politickom priestore niečo znamená, nemôže byť ignorovaná.” Poukázal na to, že kresťanskí demokrati sú platnou súčasťou systému parlamentnej demokracie. “Sme štandardnou stranou, ktorá vytvára kostru tohto systému,” uzavrel.

    RTVS pre TASR uviedla, že dáva priestor vo svojom vysielaní aj KDH, ktorej predstavitelia sa opakovane objavujú nielen v diskusných reláciách v televízii aj rozhlase. “Za posledný rok niekoľkokrát odprezentovali svoje názory v O 5 minút 12, Sobotných dialógoch, v Správach a komentároch alebo v relácii Z prvej ruky europoslanec Ivan Štefanec, predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský a poslanec NR SR Richard Vašečka. Ivan Štefanec bol napríklad práve dnes hlavným hosťom relácie Z prvej ruky,” reagovala na výhrady kresťanských demokratov hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

    - Reklama -