Zhadzovanie bômb, simulovanie vzdušných súbojov. Pokračuje ruské vojenské cvičenie Vostok-2018

    0
    Na snímke vojenské lietadlá počas veľkého rusko-bieloruského vojenského cvičenia Západ 2017 (Autor: TASR)

    Vo vzduchu nacvičovali stíhačky zachytávanie lietadiel, ktoré preniknú nad ruské územie. Ďaleko od svojej domovskej základne na európskom severe Ruska zasa útvar Severnej flotily cvičil v Ochotskom mori pátranie po nepriateľských ponorkách, informuje agentúra DPA.

    Z posledných oficiálnych údajov podľa správy vyplýva, že tradičné veľké letné manévre ruskej armády potrvajú ešte do pondelka (17.9.), teda dlhšie, než sa pôvodne plánovalo. Pre cvičenia na Sibíri a ruskom Ďalekom východe bola avizovaná účasť 300.000 vojakov, pričom boli označované za vôbec najväčšie, aké kedy samostatné Rusko uskutočnilo. Ruskí i zahraniční pozorovatelia však podľa DPA predpokladajú, že zúčastnených vojakov bolo v skutočnosti menej. Na cvičeniach sa zúčastňujú aj jednotky z Číny a Mongolska.

    Cvičenie Vostok-2018 sa koná v čase eskalujúceho napätia medzi Moskvou a Západom pre obvinenia z ruského zasahovania do západných záležitostí, ako aj v čase prebiehajúcich vojenských konfliktov na Ukrajine a v Sýrii. Severoatlantická aliancia (NATO) už skôr odsúdila cvičenie s tým, že ide o skúšku na “rozsiahly konflikt”.

    - Reklama -