Remišová: Post šéfa Európskej komisie by bol pre SR veľká česť, držím Šefčovičovi palce

    0
    Poslankyňa OĽaNO Veronika Remišová (Autor: df)

    Remišová dodáva, že jeho kandidatúra je zatiaľ skôr v teoretickej rovine. “Keďže je iba jedným z kandidátov socialistov na tento post. Svojho kandidáta bude táto politická skupina iba vyberať,” doplnila s tým, že Šefčovičovi však drží palce.

    “Mnohí predsedovia Komisie pochádzali z menších krajín a dokázali priniesť nový pohľad a riešenia problémov, ktoré EÚ trápia. Bez ohľadu na stranícku príslušnosť držím Slovensku a Marošovi Šefčovičovi palce,” povedala Remišová.

    Šefčovič bude podľa jej slov kandidátom európskych socialistov. “S mnohými ich myšlienkami a názormi na usporiadanie EÚ alebo migráciu síce nesúhlasím, no verím, že pán Šefčovič by v týchto otázkach, ak uspeje, vedel presadzovať vyváženejšie postoje,” doplnila.

    Šefčovič v pondelok ráno na pôde EK predstavil podporu deviatich sociálnodemokratických strán z deviatich členských krajín EÚ, čo ho oprávňuje, aby sa na budúci rok mohol uchádzať o post predsedu exekutívy EÚ. Z tejto pozície by sa snažil najmä o jednotu Únie, uviedol v rozhovore pre TASR.

    - Reklama -