Ďalší izraelský útok, tentokrát v západosýrskej provincii Lázikíja

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Sýrska štátna televízna stanica al-Ichbáríja informovala, že výbuchy v Lázikíji sa ozývali takmer pol hodiny. Odvysielala tiež zábery jasných zábleskov na oblohe. Podľa citovaného vyhlásenia nemenovaného vojenského predstaviteľa sýrska protivzdušná obrana zachytila rakety vypálené z mora smerom k mestu Lázijíka, ktoré je správnym centrom rovnomennej provincie.

    Zatiaľ nie je známe, že by si útok vyžiadal nejaké obete.

    Výbuchy v Lázikíji zaznamenala aj mimovládna organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, podľa ktorej mohol byť terčom útoku muničný sklad v areáli štátneho technicko-priemyselného inštitútu. Dodala, že nie je jasné, či tento sklad slúžil iránskym alebo sýrskym silám. Irán v sýrskej vojne podporuje armádu podliehajúcu vláde v Damasku.

    Terčom sobotňajšieho raketového útoku pri sýrskom hlavnom meste mal byť podľa SOHR takisto sklad so zbraňami určenými pre sily Iránu alebo libanonskej organizácie Hizballáh. Ďalšie útoky boli hlásené 4. septembra z provincií Tartús a Hamá.

    Izrael svoje vojenské zásahy na území Sýrie priznáva len zriedkavo, v minulosti však varoval, že použije vojenskú silu, aby zamedzil dodávkam zbraní pre svojich nepriateľov.

    - Reklama -