Lubyová nevyzve Univerzitu na zverejnenie Dankovej rigoróznej práce

    0
    Na snímke predseda parlamentu SR Andrej Danko (SNS) (Autor: TASR)

    “Univerzita Mateja Bela je autonómna. Nevyzývame žiadnu školu. Som presvedčená o tom, že je to všetko v legálnej pozícii,” vyhlásila Lubyová. Ministerka chápe, že Danko prácu nezverejňuje. “Všetko je prekrúcané na atakovanie. Každý má právo na súkromie a chápem, že si ho chráni. Toto je osobná sféra každého človeka, ktorý má vlastné autorské dielo. Zrejme sa každý obáva toho, že veci budú zneužívané. Je to jeho právo a nemá byť na nikoho vyvíjaný nátlak,” zdôraznila Lubyová.

    Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) označil kauzu Dankovej rigoróznej práce a zisku titulu doktora práv (JUDr.) za nedorozumenie. Danko má podľa neho právo rozhodnúť sa, či prácu zverejní alebo nie. “Zverejnenie alebo nezverejnenie je na predsedovi parlamentu a mne neprináleží komentovať jeho rozhodnutie. Má plné právo rozhodnúť sa podľa vlastného uváženia,” uviedol predseda vlády. Doplnil, že on absolvoval inžinierske štúdium v Košiciach. “A ak si dobre pamätám, moja diplomová práca bola na tému konsolidované účtovné závierky,” uzavrel.

    Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko sa rázne ohradil voči informáciám Denníka N, ktorý spochybnil jeho titul doktora práv. Danko zdôraznil, že titul získal legálne a za článkom vidí snahu pošpiniť ho v súvislosti s úvahami o jeho možnej prezidentskej kandidatúre. Od média žiada ospravedlnenie.

    - Reklama -