Kandidát na primátora Štefek odmieta obvinenia z korupcie

    0
    Štefan Štefek (Autor: TASR)

    Štefek do júna pôsobil ako technicko-investičný riaditeľ v Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, do januára tohto roka bol aj v orgánoch predstavenstva FC Nitra. Práve s peniazmi pre futbalový klub súvisí obvinenie Štefeka i zvolenského podnikateľa Jozefa H., ktorý poskytol pre FC Nitra peniaze. „Úplatok v sume desiatok tisíc eur bol skrytý za reklamnú zmluvu,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Podľa jeho slov konateľ zvolenskej obchodnej spoločnosti si chcel pre svoje podnikanie zabezpečiť priaznivé podmienky u Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorej technicko-investičným riaditeľom bol Štefek. 

    „Podnikateľ mal záujem o pozitívny prístup a vplyv v rozhodovacích procesoch súvisiacich s obstarávaním tovarov, služieb a stavebných prác. Jeho budúce rozhodnutia v prospech zvolenskej firmy vyplývajúce z jeho postavenia a funkcie si mal zabezpečiť úplatkom vo výške 36.000 eur, ktorý mal byť zakrytý zmluvou o reklame,“ povedal Slivka. 

    „Čo som ja prijal, aký úplatok, keď finančné prostriedky prišli z firemného účtu podnikateľa na účet FC Nitra a rovnako je preukázateľné, na čo boli tieto finančné prostriedky použité. Je tu presne vidieť pohyb peňazí na účte FC Nitra, zmluvu o reklame, faktúru za výrobu reklamy, presné výpisy z účtu, na čo tie peniaze išli. Ja som z týchto peňazí nekúpil ani jachtu, ani chatu, dokonca som ani mojim deťom nekúpil malú balkánsku zmrzlinu. Všetky peniaze išli z účtu firmy na účet FC Nitra úplne transparentne, ako to bolo vždy bežné a obvyklé,“ povedal Štefek. Zároveň skonštatoval, že v čase jeho pôsobenia vo vodárenskej spoločnosti zvolenská firma na úseku, za ktorý bol zodpovedný, preukázateľne nič nezabezpečovala. 

    - Reklama -