Ind obžalovaný zo zabitia Slováka: Som obeť rasizmu

    0
    Nishit Timothy po skončení súdneho pojednávania na Okresnom súde (Autor: TASR)

    Ind Nishit Timothy čelí obžalobe v prípade zabitia Slováka Branislava Baluchu. Ten prišiel o život v potýčke, ku ktorej medzi mužmi došlo ešte v októbri minulého roku. Vo svojej záverečnej reči sa Timothy označil za obeť rasistického útoku. Verdikt v tomto prípade by mal padnúť už v pondelok 8. októbra. 

    Prokurátor v záverečnej reči uznal, že konflikt skutočne vyvolala trojica mužov, medzi ktorými bol aj Balucha. Muži prišli k Indovi, keď čakal na taxík v centre hlavného mesta. Timothy je presvedčený, že trojica si ho vybrala účelovo, čo uviedol aj na súde, píše portál aktuality.

    Z celej potýčky existuje aj kamerový záznam, na ktorom jasne vidieť, že muži najprv Indovi nadávali a útočili na neho päsťami, pričom Timothy sa bránil nad hlavou zdvihnutými rukami.  

    „Keď začali na mňa útočiť, zdvihol som ruky a ustupoval som pred nimi. Potom, čo som dostal niekoľko rán do rúk, hrudníka a hlavy, začal som sa brániť,” uviedol obžalovaný počas procesu. V sebaobrane vytiahol proti presile nôž a viackrát sa ním na útočníkov zahnal. 

    „Balucha bol zasiahnutý výlučne do hlavy a krku, je nespochybniteľné, že mieril na životné orgány,” uviedol prokurátor, ktorý odmietol, že by išlo o adekvátnu sebaobranu. Útok Inda Timothyho označil za rýchly a prekvapujúci.

    Obhajoba argumentuje, že útočníci videli, ako Ind vytiahol nôž, no v útoku nepoľavili. Podľa jeho slov mu naviac muži rasisticky nadávali.

    Nishit na záver pojednávania vyjadril nad celou udalosťou svoju ľútosť

     

     

    - Reklama -