Veľvyslankyňa USA pri Organizácii Spojených národov Haleyová neočakávane odstúpila

    0
    Nikki Haleyová (Autor: TASR)

    V Oválnej pracovni Bieleho domu Trump novinárom povedal, že Haleyová opustí tento post na konci roka po tom, ako odviedla “fantastickú prácu”.

    Trump jej navrhol, že sa môže vrátiť v inej funkcii. Pred šiestimi mesiacmi mu podľa jeho slov hovorila, že by chcela na istý čas voľno. Dodal, že jej nástupcu vymenuje do dvoch až troch týždňov.

    Bývalá guvernérka Južnej Karolíny novinárom povedala, že je “veľmi dôležité pre vládnych predstaviteľov pochopiť, kedy je čas odstúpiť”. “Niekedy je dobré striedať ďalších ľudí, ktorí môžu do toho dodať rovnakú energiu a silu,” uviedla.

    Aj napriek špekuláciám neplánuje podľa vlastných slov kandidovať na prezidentku v roku 2020 a bude podporovať Trumpa, ktorý už ohlásil svoju opätovnú kandidatúru.  

    Dcéru imigrantov z Indie potvrdili ako veľvyslankyňu USA pri OSN v januári 2017.

    Správa o jej odstúpení prišla po tom, ako bola mesiac dočasnou predsedníčkou Bezpečnostnej rady OSN.

    V apríli sa Haleyová (46) dostala do sporu s Bielym domom, keď jeden z Trumpových poradcov naznačil, že predčasne oznámila nové kolo sankcií voči Rusku, pripomína spravodajský server BBC.

    Haleyová je najnovšou predstaviteľkou Trumpovej zahraničnej politiky, ktorá opúšťa jeho administratívu. Vo svojich funkciách dlho nepobudli jeho dvaja poradcovia pre národnú bezpečnosť Michael Flynn a Herbert Raymond McMaster, ako aj minister zahraničných vecí Rex Tillerson. 

     

    - Reklama -