Zavraždená bulharská novinárka: Prvého podozrivého prepustili, ďalšieho zadržali v Nemecku

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: ReproFoto YouTube)

    Podľa bulharských novín 168 Časa muža vo veku 28 až 30 rokov zaistili v Nemecku, kam v nedeľu odcestoval z Bulharska. Muž údajne tvrdí, že zavraždenú novinárku nepoznal. Súkromná televízia bTV uviedla, že v byte tohto muža sa našiel Marinovovej mobilný telefón. Oficiálne miesta pravdivosť týchto správ bezprostredne nepotvrdili.  

    Už v utorok bulharské orgány informovali o prvom zadržanom v súvislosti s vraždou. Išlo o rumunského občana, ktorého v Ruse nakrátko zaistili a vypočuli, avšak oficiálne ho neoznačili za podozrivého a následne prepustili. Podľa agentúry DPA išlo o bezdomovca, u ktorého sa nepreukázala žiadna spojitosť s vraždou ani s iným protizákonným konaním. 

    Mŕtve telo novinárky Marinovovej (30) sa našlo v sobotu na nábreží Dunaja v severobulharskom meste Ruse, kde pracovala pre regionálnu televíziu TVN. Pred smrťou bola znásilnená a surovo zbitá. Smrť nastala zrejme v dôsledku úderov do hlavy a uškrtenia. Zatiaľ sa nezistilo, či zločin súvisí s novinárkinou prácou. 

    Marinovová koncom septembra moderovala politickú tolkšou, ktorá sa venovala podozreniam zo zneužívania eurofondov vplyvnými bulharskými podnikateľmi a politikmi. 

    - Reklama -