Čaplovič: Politické blúznenie vojnových štváčov

    0
    Dušan Čaplovič (Autor: OS)

    Odmietam štvavé a dehonestujúce útoky voči aktivitám predsedu Národnej rady SR, najmä v súvislosti s opätovnom stretnutím s predsedom ruskej Štátnej dumy Vjačeslavom Volodinom na 3. Samite predsedov parlamentov eurázijských štátov v tureckej Antalyi. Kritiku zožal aj za to, že si s ním urobil selfie fotku a označil ho za priateľa. Neskutočné, ale pre tých čo šíria nenávisť až po hrob, opakovane podporujú nezmyselné protiruské sankcie a možno nevedome podporujú vojnový konflikt, to je príznačné . Bytostne to odmietam, nesúhlasím, a naopak podporujem cestu dialógu vo vzťahu k Ruskej federácii, ktorú oficiálne presadzuje predseda Národnej rady Slovenskej republiky.

    S udivením sledujem, ako sa ďalej zneužíva kauza otrávenie Skripaľovcov vo Veľkej Británii. Najmä vtedy, keď sa čoraz častejšie začínajú v Európe objavovať názory na zrušenie neužitočných protiruských sankcií, keď cesty mnohých štátnikov do Ruskej federácii silnejú, práve vtedy ihneď začnú pracovať antiruské centrály a ich trubadúri. Som presvedčený o tom, že Sergej Skripaľ, dôstojník, bývalý ruský agend, ktorý je schopný pracovať pre obe ” znepriatelené strany“, nemá charakter o svedomie, a pre mňa patrí k tým, čo za peniaze sú v rozviedke schopní urobiť čokoľvek. Prirodzene nesúhlasím so spôsobom prevedenia útoku na jeho život a život jeho dcérky.

    Rovnaká práca spravodajských služieb

    Chcem však pripomenúť, najmä tým čo stratili pamäť, dnes ako prosovietsky inkvizítori z 50. rokov minulého storočia, robia útočnú propagandu, že tajné služby, rozviedky na celom svete pracujú a trestajú svojich bývalých agentov podobne, len sa o tom nepíše, lebo sa stratia na veky, aj pre mlčiacich investigatívnych žurnalistov. Napokon o tom aký je skutkový stav, podľa britských novín The Guardian, ktoré citujú vyjadrenie bývalej pracovníčky britskej MI-5 Annie Mashonovej, že „Snowdenove odhalenia skutočne potvrdili, že naše spravodajské služby robia to isté ako zvyšok sveta a preto je pokrytecké achkať a tvrdiť, že Rusi sú takí zlí a my sme takí dobrí.“

    Podobné je to aj s hybridnými vojnami, a moje presvedčenie, že tak robia aj iné štáty, vrátane USA a Veľkej Británie, potvrdil bývalý český minister vnútra a neskôr zahraničných vecí Cyril Svoboda, ktorý v súčasnosti je poradcom predsedu českej vlády Andreja Babiša, práve v nedávnej relácii ČT 1 – Interview.Verím v skoré vytriezvenie politických vojnových štváčov a antiruských politikov a analytikov, verím, že budú viac študovať dejiny, aj tajných služieb a nebudú jednostranní. A verím, že prevládne dialóg a politici mierovej spolupráce budú mať navrch, na oboch brehoch dnes nenávisťou rozdeleného sveta.

    Autor: Dušan Čaplovič

    - Reklama -