Minister financií Kažimír sa stal druhýkrát za posledných 10 mesiacov ministrom roka 2018, tentokrát pre strednú a východnú Európu

    0
    Minister financií SR Peter Kažimír (Autor: TASR)

    Ako ďalej informovalo ministerstvo financií, komisia ocenila predovšetkým úspechy, ktoré slovenská ekonomika za posledné roky dosiahla, s dôrazom na pokrok pri konsolidácii verejných financií.

    “Odkedy sa v roku 2012 stal Peter Kažimír ministrom financií, stabilizoval ekonomiku Slovenska, ktorá sa stala jednou z najlepších v regióne. Slovenské hospodárstvo má jeden z najnižších deficitov v krajinách strednej a východnej Európy a Medzinárodný menový fond predpovedá slovenskej ekonomike 4 % rast v tomto a 4,2 % rast v budúcom roku,” zhodnotil GlobalMarkets. 

    Ocenenie si Kažimír prevzal počas aktuálneho výročného zasadnutia Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky v indonézskom Nusa Dua.

    “Som veľmi rád a teším sa za celý tím. Ozdravovanie verejných financií a ich udržateľnosť je pre nás prioritou a úprimne ma teší, že si výsledky všímajú aj v zahraničí. Moje poďakovanie patrí preto všetkým tým, ktorí sa ako v minulosti, tak aj teraz pričinili k tomuto výsledku,” uviedol pri preberaní ceny Kažimír. Pripomenul, že len pred niekoľkými dňami slovenská vláda schválila rozpočet verejnej správy na najbližšie tri roky s plánom vyrovnaného hospodárenia v roku 2020.

    Okrem Kažimíra získali ocenenie napríklad aj indonézska ministerka Sri Mulyani Indrawati, singapurský guvernér centrálnej banky Ravi Menon alebo jeho kolega z chorvátskej centrálnej banky Boris Vujčić.

     

    - Reklama -