Maďarič odchádza zo Smeru!

    0
    Marek Maďarič (Autor: TASR)

    “Nechcem seba ani svojich kolegov v koalícii privádzať do situácie, keď ako koaličný poslanec nehlasujem za čoraz viac vládnych alebo koaličných návrhov. Nechcem byť zároveň súčasťou koalície, v ktorej má hlavné slovo politik, ktorý si berie za vzor orbánovskú politiku oslabovania demokracie a odklonu od Európskej únie. Keďže strana Smer–SD je súčasťou vládnej koalície, rozhodol som sa vystúpiť aj z tejto politickej strany,” zdôvodnil svoje rozhodnutie Maďarič.

    Predstavitelia Smeru-SD zatiaľ Maďaričov odchod komentovať nechcú. “Počujem to prvýkrát. Ak je to naozaj tak, musím si najskôr vypočuť dôvody, až potom to budem komentovať,” povedal pred rokovaním predsedníctva Smeru-SD podpredseda strany Juraj Blanár.

    O Maďaričovom odchode podľa svojich slov nevedel ani premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), údajne sa to dozvedel až od novinárov. Podpredseda Smeru-SD Peter Žiga zase povedal, aby si novinári počkali na tlačovú konferenciu po rokovaní straníckeho vedenia.

    Strana Smer-SD bude mať po Maďaričovom odchode v poslaneckom klube 48 členov, SNS 15 a Most-Híd 13. Trojkoalícia sa tak bude opierať o tesnú väčšinu 76 hlasov.

    Maďarič pôsobil v Smere od roku 2000, postupne ako hovorca, vedúci mediálneho a tlačového oddelenia a v roku 2006 bol šéfom volebného tímu strany a do minulého roku bol jedným z podpredsedov strany. Strana ho viackrát nominovala do funkcie ministra kultúry.

    - Reklama -