Mika podáva pre diskreditáciu podnet na štátnu volebnú komisiu, zvažuje aj podanie na Generálnu prokuratúru

    0
    Bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika (Autor: TASR)

    “Ak sa potvrdia naše indície o porušení zákona, všetky ďalšie dôkazy postúpime orgánom činným v trestnom konaní. Je však zaujímavé, že mnohí kandidáti o diskreditačnej kampani hovoria, ale zatiaľ som jej terčom len ja,” skonštatoval Mika. Bližšie informácie však neuviedol. Minulý týždeň taktiež upozornil kandidát na primátora Bratislavy Matúš Vallo (o hlasy voličov sa uchádza s podporou Spolu – občianska demokracia a Progresívne Slovensko), že sa voči nemu chystá antikampaň, ktorá ho má zdiskreditovať a ovplyvniť výsledok komunálnych volieb. Kto za ňou stojí, nepovedal, mieni sa však brániť.

    Primátorom Bratislavy chce byť v tohtoročných komunálnych voľbách deväť mužov a jedna žena. Medzi nezávislými kandidátmi sú okrem Miku aj súčasný primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal, autor i organizátor Korunovačných slávností v Bratislave Miroslav Vetrík a súčasná viceprimátorka hlavného mesta Iveta Plšeková. 

    S podporou strán alebo hnutí kandiduje okrem Valla aj advokát Jaroslav Brada, ktorý je kandidátom Strany moderného Slovenska, a s podporou mimoparlamentnej strany NAJ – nezávislosť a jednota i Strany mladých ľudí o hlasy voličov zabojuje Viktor Béreš.

    Jediným spoločným kandidátom opozície – OĽaNO, SaS, Sme rodina, KDH, Nova, Zmena zdola a OKS, na primátora Bratislavy je súčasný starosta Vajnôr Ján Mrva. S podporou Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku kandiduje na šéfa bratislavskej samosprávy Andrej Trnovec a s podporou Slovenskej národnej jednoty – strany vlastencov Roman Ruhig.

    Komunálne voľby budú v sobotu 10. novembra.

     

    - Reklama -