Čaplovič o Kiskovi tvrdo ako nikdy predtým: Agrobarón s pokrivenou minulosťou. Stáva sa šíriteľom osočovania, poloprávd a klamstiev

    0
    Dušan Čaplovič (Autor: OS)
    Prezident Andrej Kiska za podpory svojich neomylných poradcov tvrdí, tentoraz na svojom blogu v Denníku N, že v správach SIS sa píše o východoslovenskej mafii s pozemkami a o jej podvodoch s dotáciami prekrytými na najvyšších miestach polície, prokuratúry či politiky. Jeho rozhodné tvrdenie, že takú správu nedávno dostal, však vyvoláva u rozhľadených ľudí pochybnosti s otázkami, prečo práve teraz sa pán prezident ozval, a prečo práve teraz vraj dostal túto správu.  
     
    Dnes už je nesporné, že pán prezident dlhodobo manipuluje verejnú mienku, najmä od času, keď sa rozhodol vstúpiť do straníckej politiky. Stratil svoju nestrannosť a nadstraníckosť byť prezidentom všetkých občanov, stáva sa šíriteľom osočovania, poloprávd a klamstiev, vedno v jednom šíku s parlamentnou a mimoparlamentnou opozíciou, ako aj s mnohými tzv. mimovládnymi organizáciami. 

    “Nádejný agrobarón”

    Pán prezident však mimo iného zabúda na popradskú pozemkovú mafiu, v ktorej zohrával v minulosti zaujímavú úlohu, konkrétne ako nádejný agrobarón, pri nákupe pozemkov vo Veľkom Slavkove. Božie mlyny melú pomaly, ale isto, a súd dal vo svojom verdikte za pravdu žalobcovi,  teda uznal vlastnícke práva k pozemkom Jánovi Francovi, ktoré záhadne odkúpil pán prezident. A čuduj sa svete, už sa v médiách objavili poznámky tlmočené jeho hovorcom, ktoré akože nepriamo spochybňujú sudcu, samozrejme, za účelovej podpory tzv. mediálnych investigatívcov, ktorí kádrujú sudcovskú minulosť a opäť zabúdajú na minulosť prezidenta. A to je ešte len začiatok toho, keď sa vyleje kýbeľ hnoja na hlavu okresného sudcu, ktorý vo veci rozhodol.
     
    Pán prezident Andrej Kiska neustále pritvrdzuje svoju rétoriku a systematicky hovorí o štátnej mafii opantaný túžbou po moci, čo už neraz verejne zopakoval. Jeho najbližšie okolie v prezidentskej kancelárii sa viac a viac transformuje na Centrum straty pamäte – Memory, a v tomto prostredí pán prezident čoraz viac a viac zabúda na svoju minulosť, na svoje zlyhania počas predvolebnej prezidentskej kampane. Veď doteraz neobjasnil spôsob jej financovania a možného porušenia ústavného zákona, ba dokonca ešte i jeho staršie zlyhania, v minulom „úspešnom“ podnikateľskom živote. 

    Povrchné floskule

    Spoločnosť nie je zvedavá na rozprávky, ale pravdu. Ak by takúto pošpinenú minulosť mali na krku predstavitelia koaličných strán, tak sú dnes toho plné média. Čo na to hovoríte, páni novinári, buďte konečne spravodliví, otvorte oči a nemrhajte sily len jedným smerom a odpovedajte na otázky: Patrí takýto človek s pokrivenou minulosťou do politiky? Má byť vzorom v prezidentskej funkcii a v budúcnosti, ako sa sám pasoval na festivale Pohoda vedno s túžbou po moci, aj budúcim predsedom vlády?
     
    Pán prezident Andrej Kiska sa vždy prezentoval formálnymi, povrchnými floskulami, bez srdca a citu, len to, čo mu narozprávali či napísali jeho poradcovia. Dokázal to aj na poslednej tlačovke po rokovaní s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. V jeho slovníku naučené frázy, podobné prednovembrovým aparátnikom, a na druhej strane konkrétne slová, úvahy, návrhy a vízie francúzskeho prezidenta, vrátane slov o úspešnom príbehu Slovenska a jeho súčasnom pôsobení v jadre Európy.
     
    Žiaľ, Slovensko má prezidenta poznačeného túžbou po moci a so stratou pamäti, človeka s pochybnou minulosťou, za ktorú odmieta zobrať zodpovednosť. Bez štátnickej veľkosti a s politickou namyslenosťou o svojej neomylnosti a pravde. 
     
    Autor: Dušan Čaplovič, poslanec NR SR  
    - Reklama -