Turecko žiada Saudskú Arábiu o informácie ohľadom Chášukdžího pozostatkov

    0
    Džamál Chášukdží (Autor: TASR)

    Súkromná turecká tlačová agentúra DHA uviedla, že Mudžib navštívil istanbulské sídlo tajnej služby. Účastníci stretnutia sa zatiaľ ku schôdzke nevyjadrili.

    Saudskoarabský generálny prokurátor sa na základe dohody o spolupráci pri vyšetrovaní medzi Rijádom a Ankarou už stretol s istanbulským prokurátorom Irfanom Fidanom, s ktorým hovoril o prípade vraždy saudskoarabského novinára. Po schôdzke zamieril aj na saudskoarabský konzulát, kde k vražde došlo.

    Agentúra AP pripomína, že Turecko žiada o vydanie 18 podozrivých Saudskoarabov, ktorí sú vo svojej vlasti zadržiavaní v súvislosti s vraždou Chášukdžího. Tento kritik saudskoarabského korunného princa a prispievateľ denníka The Washington Post zmizol 2. októbra, keď vošiel do priestorov konzulátu v Istanbule.

    Kráľovstvo pôvodne tvrdilo, že novinár konzulát opustil. Saudskoarabská prokuratúra však minulý týždeň priznala, že bol zámerne zavraždený.

    Turecko žiada Saudskú Arábiu o informácie ohľadom Chášukdžího pozostatkov, ktoré sa stále nenašli, ako aj o tom, kto vraždu novinára nariadil.

    Saudskoarabskí predstavitelia uviedli, že 18 podozrivých budú súdiť po tom, ako sa vyšetrovanie ukončí.

     

    - Reklama -