Bieli ľudia sú nechutní, hovorí speváčka Sinead O’Connorová, ktorá konvertovala na islam

    0
    Sinéad O’Connorová (Autor: TASR)

    Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter urážala ľudí bielej pleti, ktorí neuznávajú islamské náboženstvo. Iróniou je, že len donedávna bola sama nemoslimkou a je beloška. Najskôr sa však ospravedlnila za to, čo sa chystá napísať. „To, čo sa chystám povedať je niečo veľmi rasistické a nemyslela som si, že by moja duša mohla takto cítiť. Skutočne nechcem viac tráviť čas s bielymi ľuďmi (ak takto môžem nazvať nemoslimov). Sú nechutní,“ napísala. Rovnako ozrejmila, že nejde len o daný moment.

    Jej vyjadrenie na sociálnej sieti sa stretlo s ostrou kritikou nielen nemoslimskej, ale aj moslimskej komunity. „Dúfam, že vyhľadáte nejakú serióznu psychologickú pomoc, pretože ju potrebujete,“ napísal jeden komentujúci. „Ak nechcete tráviť čas s bielymi ľuďmi, prečo potom žijete v belošskej krajine? Prečo sa nepresťahujete na stredný východ, alebo do Afriky s vašimi novoadoptovanými moslimskými bratmi? Som si istý, že by ste tam boli šťastná,“ uviedol ďalší. „Ste rasistická fanatička a vôbec Vám to nie je ľúto. Pozrite sa do zrkadla – ste odporná a nemá to nič s vašou farbou pleti, ale s temnotou, ktorú máte vo svojom malom srdci,“ komentoval iný.

     

     

    Speváčka, ktorá koncom októbra konvertovala na islam, sa následne svojim sledovateľom ospravedlnila trošku zvláštnym spôsobom. „Niekedy náš Pán potrebuje ľudí aj na špinavú prácu,“ vysvetlila. 

     

    Autor: PH

    - Reklama -