Galko: Smerácki chránenci Bašternák aj Kočner začnú rozprávať. A potom za nimi pôjdu Glváč, Kaliňák, Fico…

    0
    Ľubomír Galko a Robert Kaliňák (Autor: TASR)

    Samotný rozsudok bratislavského podnikateľa označuje Galko ako prvý päťročný dovolenkový poukaz. „Toto je len prvá vec, čo sa vyšetrila a mohla ísť pred súd, budú ďalšie, nebojte sa nič, už sa na nich intenzívne robí. A potom začnú smerácki chránenci Bašternák aj Kočner rozprávať práve o tých smerákoch, ktorí ich chránili, ktorých na oplátku za beztrestnosť šrotovali peniazmi, s ktorými kšeftovali,“ uviedol na sociálnej sieti. Následne dodal, že postupne za nimi pôjdu aj vrcholní predstavitelia Smeru – teda Martin Glváč, exminister vnútra Robert Kaliňák či predseda strany a expremiér Robert Fico. „Verte, že títo traja podvodníci dnes majú tak stisnuté zadné časti tela, že im to môže spôsobovať, povedal by som, až určité tráviace nepríjemnosti.“

    Spomenul aj zrušenie milosti pre Kočnera, ktoré predložila do parlamentu SaS, ktorej je členom. Preto konštatuje, že daný návrh je dôvodom nespavosti predstaviteľov vládnej strany, lebo vymýšľajú, ako ho zmietnuť zo stola. Opodstatnenie je jednoduché – snažia sa, aby nenaštvali Kočnera, ktorý sedí vo väzení. „Ale nepomôže im to, lebo on začne rozprávať. Aj Černák začal, každý raz začne v takomto prípade,“ uviedol. Za posun v prípade sa poďakoval svojmu straníckemu kolegovi Jozefovi Rajtárovi, ktorý v roku 2016 podal na obžalovaného podnikateľa Bašternáka trestné oznámenie „Jožo je katom kriminálnej organizácie Smer-SD a raz, keď sa táto hnilá, zločinom prerastená skupina konečne zaslúžene obráti na prach, mu bude celá slovenská spoločnosť vďačná,“ uzavrel.

    Podnikateľ Ladislav Bašternák je vinný zo spáchania zločinu neodvedenia dane a poistného, za čo dostal nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. „Cieľom prevodov bytov bolo len vylákanie daňovej výhody. Výsledkom bol vykázaný nadmerný odpočet DPH v sume takmer dva milióny eur,“ uviedol prokurátor počas obžaloby. Daňový úrad v Trenčíne, ktorý bol vo veci poškodený, si uplatnil náhradu škody takmer 243-tisíc eur. Viac sme písali TU.

    - Reklama -