Neviem skryť sklamanie. Hlas ľudu je jasný. Budem mu pomáhať. Protikandidáti Valla reagujú na jeho víťazstvo

    0
    Václav Mika a Ján Mrva (Autor: TASR)

    Václav Mika, ktorý sa ako nezávislý uchádzal v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách o post šéfa bratislavskej samosprávy, zablahoželal k víťazstvu svojmu súperovi Matúšovi Vallovi (kandidát s podporou Progresívneho Slovenska a Spolu – občianskej demokracie).

    “Voľby sú za nami, realita je pomerne jasná. Je čas povedať, že máme víťaza volieb. Je to Matúš Vallo. Zablahoželal som mu a poprial som mu dobré smerovanie, dobrý vietor a veľa síl na to, aby mal energiu viesť naše mesto najlepšie, ako môže,” uviedol Mika na brífingu vo svojom volebnom štábe. Poznamenal, že víťaz volieb si zároveň berie zodpovednosť za vývoj nášho mesta. Verí, že hlavné mesto dostalo “do čela” človeka, ktorý mu bude pomáhať.

    Poďakovanie voličom

    Mika opätovne poďakoval voličom za ich dôveru, ktorú mu vo voľbách prejavili. “Pre mňa je to veľké posilnenie v tom, že to bola pre mňa úplne nová misia, nová životná energia, ale aj veľký záväzok,” poznamenal Mika. Zo svojej prehry nikoho neviní, berie si z toho skôr ponaučenie.

    “Nebudem mať žiadne nálady porazenecké, ublížené. Hlas ľudu je jasný,” podotkol Mika. Ubezpečil, že nikam neodchádza a Bratislava zostáva aj naďalej jeho mestom pre život. V najbližšom období sa chce venovať predovšetkým svojej rodine. Na otázku, či by išiel do toho znova, odpovedal, že momentálne nevie. Zdôraznil však, že cestu, ktorú pre voľby prešiel, neľutuje.

    Mrva: Neviem skryť sklamanie

    Kandidát na primátora mesta Bratislava Ján Mrva priznal porážku. Uviedol, že neskrýva sklamanie a zablahoželal Matúšovi Vallovi, ktorý bude podľa predbežných výsledkov novým primátorom Bratislavy. 

    “Neviem skryť sklamanie z tohto výsledku, ale je slušné pogratulovať víťazovi,” uviedol v reakcii na predbežné výsledky volieb Mrva. “Ja som ponúkal ako kandidát demokratickej opozície skúsenosť, výsledky, odbornosť, Bratislavčania si vybrali sympatie mladého muža, jeho plán a tím. Tak som zvedavý, ako ho naplní. Budem mu v tom držať palce, ale budem ho ako demokratická opozícia kontrolovať, či ho napĺňa tak, ako to sľúbil, hlavne transparentne a odborne,” avizoval. 

    Vo svojom vyjadrení poďakoval všetkým, s ktorými sa stretol počas svojej kampane, rodine, deťom, manželke a tímu, ale aj politickým stranám a hnutiam, ktoré ho podporovali. “Uvidíme ďalej, aká bude moja politická budúcnosť,” ozrejmil. Doplnil, že teraz si plánuje poriadne oddýchnuť, pretože kampaň bola náročná. Na záver avizoval, že má čisté svedomie a počas kampane urobil všetko, čo mohol. 

    Nesrovnal: Bratislavčania rozhodli

    Súčasný primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý chcel tento post obhájiť v sobotných (10.11.) komunálnych voľbách ako nezávislý kandidát, zablahoželal svojmu súperovi Matúšovi Vallovi (kandidát s podporou Progresívneho Slovenska a Spolu – občianskej demokracie) k víťazstvu vo voľbách. Sčítaných v tom čase však nebolo ešte ani 30 percent hlasov.

    “Bratislavčania rozhodli. Chcem sa všetkým Bratislavčanom poďakovať, všetkým tým, ktorí prišli k voľbám a prejavili záujem o svoje mesto. Osobitne sa chcem poďakovať tým, ktorí ma podporili. Boli ich veľmi veľa, ale tentoraz to na víťazstvo očividne nestačilo,” vyhlásil Nesrovnal. Svojmu protikandidátovi Vallovi zatelefonoval a zagratuloval mu k víťazstvu v komunálnych voľbách.

    “Dúfam, že bude dobrým primátorom. Hlavné mesto mu odovzdám v omnoho lepšom stave, než som ho prebral ja. Budem mu pomáhať ako budem vedieť, aby svoju funkciu vykonával dobre, pokiaľ o to bude stáť,” skonštatoval. Nesrovnal sa poďakoval svojej rodine i spolupracovníkom za podporu a spoluprácu. “Som hrdý na to, že som štyri roky mohol slúžiť Bratislavčanom. Som hrdý na to, čo sme všetko s týmto tímom dokázali. Bratislavu odovzdávame v neporovnateľne lepšom stave, ako sme ju dostali,” deklaroval dosluhujúci primátor.

    - Reklama -