Zásadné vyjadrenie Jana Krausa: Ide o migráciu a slobodu

    0
    Jan Kraus (Autor: ReproFoto: YouTube)

    „Dobrý večer, dámy a páni, dobrý večer,“ uvítal obecenstvo. „Ja neviem, či ste to zaznamenali, teraz sa valia také… To sa valí každú chvíľu niečo zo sveta, z Európskej únie alebo z OSN. Teraz je Istanbulský dohovor, marakéšska dohoda. Istanbulský je proti násiliu na ženách. Božechráň, že by som mal niečo za násilie na ženách, nemilujem nič viac ako ženy a nikdy som nemiloval. Ale máme zákony na to, že v demokratickej spoločnosti sa žiadne násilie na ženách nemôže odohrávať. Považujem to za samozrejmosť a každý, kto sa toho dopustí, je zločinec,“ povedal herec a moderátor. „Takže Istanbulský dohovor, ako som sa dočítal, je od Rady Európy, to je taká nadnárodná dohoda, že sa skutočne nebudeme dopúšťať násilia na ženách. Až ma to trošku uráža, akoby to doteraz nestačilo. Máme zákon v demokratickej spoločnosti, ktorý to nedovoľuje,“ dodal Kraus.

    Potom prešiel k druhej dohode. „Marakéšska zase, navrhuje OSN právo na migráciu. Ale my máme zákon na to, kto sem môže prísť, ako, kedy, aké má práva, keď sem príde, na čo má nárok, na čo nemá a tak ďalej. A mňa to trošku znervózňuje, pretože vznikajú takéto dohody, sú to dohovory a nadnárodné návrhy, ktoré sa dostanú nad štát. Potom určite vznikne komisia pre dodržiavanie tejto dohody, kam vstúpi ten, kto bude chcieť, a potom bude hovoriť, že štát nedodržiava tú dohodu, a dostane sa akoby nad štát. Bude nám hovoriť, ako to máme zlepšiť, teda štátu, hoci ho nikto nevolil, nikto ho nevyberal, nikto nevie, kto to je,“ pokračoval.

    „Čiže nevyvoláva to vo mne dobrý pocit,“ poznamenal herec a moderátor s tým, že mu štát prostredníctvom nariadenia vzal hobby nakupovať počas sviatkov v nákupných centrách. „Bolo to moje hobby, vzali mi ho,“ vyhlásil Kraus za smiechu publika. „Akým právom?“ spýtal sa. Má vraj pocit, že všeobecne ubúda osobných slobôd a že sa zo života ľudí a zo štátu robí výchovný tábor, kde rozhodujú tí „takzvane najlepší“. „Ale ja o to nestojím, ja chcem slobodu a bezpečnosť. Naozaj nič viac,“ podotkol moderátor v Show Jana Krause.

    autor: kas

    - Reklama -