Na Kryme nebol len Babišov syn, ale aj potomkovia ďalších politikov. Tak napríklad…

    0
    Bašár Asad (Autor: TASR)

    V roku 2014 svet so záujmom sledoval dianie na Kryme. Ukrajinský polostrov vtedy obsadili ruskí vojaci bez označenia. Ruský prezident Vladimir Putin v tom čase tvrdil, že vojaci v žiadnom prípade nepochádzajú z Ruska, ale neskôr s tou istou pokojnou tvárou priznal, že to boli ruskí vojaci.

    Dnes sa o Krym zaujíma nejeden Čech. Deje sa tak po tom, ako bol na Krym odvezený syn českého premiéra Andrej Babiš mladší. On sám tvrdí, že k tomu došlo proti jeho vôli. Ako k tomu poznamenal podpredseda Senátu PČR Milan Štěch v Českej televízii, nedávna minulosť Krymu znamená, že ide o nebezpečné územie. Pobyt syna premiéra členskej krajiny NATO a EÚ na tomto polostrove vraj predstavuje bezpečnostné riziko.

    Server iDnes.cz k tomu dodáva, že Andrej Babiš mladší nie je jediný potomok slávneho politika, ktorý sa dostal na Krym. Svoje deti tam poslal napríklad aj sýrsky prezident Bašár Asad, ktorý už sedem rokov vedie občiansku vojnu s časťou svojich občanov. S ruskou pomocou túto vojnu už takmer vyhral.

    „Moje deti boli minulý rok na prázdninách v Arteku. Vďaka tomu Rusko lepšie pochopili. Nedávno mi vysvetľovali, že už čoskoro bude dokončená stavba krymského mosta,“ objasnil Asad tento rok v apríli delegácii ruských poslancov.

    Do slávneho tábora Artek si teoreticky môže kúpiť zájazd každý, ak bude ochotný zaplatiť 65 000 rubľov, teda v prepočte viac ako 850 eur.

    autor: mp

    - Reklama -