Macron v obklopení mladých z Európy, Afriky a Blízkeho východu: Je našou zodpovednosťou udržiavať jednotu

    0
    Francúzsky prezidentský kandidát Emmanuel Macron (Autor: TASR)

    “Táto chvíľa je z historického hľadiska veľmi dôležitá,” povedal Macron v hlavnom meste Nemecka počas stretnutia s mladými ľuďmi z celého sveta, ktoré má názov “100 nápadov pre mier” (100 Ideas for Peace).

    “Mladá generácia môže tvoriť budúcnosť iba vtedy, ak pozná minulosť,” dodal prezident a vyzval mladých ľudí na budovanie otvorenej a ambicióznej Európy.

    V Berlíne sa zišlo viac ako 500 mladých ľudí zo 48 krajín z Európy, Afriky a Blízkeho východu, aby diskutovali o možnostiach, ako udržať mier a posilniť súdržnosť.

    Nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier potvrdil Macronove slová. “Najviac zo všetkého potrebujeme nové nápady,” povedal. “Je našou zodpovednosťou obnovovať a udržiavať jednotu, ktorú sa nám zatiaľ podarilo v Európe dosiahnuť,” dodal.

    Osemnásty november je v Nemecku celoštátnym Dňom národného smútku. Účelom tohto sviatku je predovšetkým prejaviť solidaritu s pozostalými, ktorých blízki padli v prvej svetovej vojne. Nemci si však v tento deň pripomínajú aj obete všetkých vojnových konfliktov.

    Francúzsky prezident sa v nedeľu zúčastňuje v Berlíne celého radu podujatí zorganizovaných na uctenie si pamiatky ľudí padlých vo vojnách a okrem toho bude rokovať aj so spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou, informuje agentúra DPA.

     

    - Reklama -