Analytik Jakub Janda: Babiš bol vydierateľný Ruskom

    0
    Jakub Janda, aktivista z lobistického spolku Evropské hodnoty (Autor: Hans Štembera)

    Predseda vlády Andrej Babiš síce problém v ceste svojho syna na Krym nevidí, ale sú takí, ktorí sa v tejto súvislosti obávajú o bezpečnosť Českej republiky.

    „Premiér, minimálne v tom čase, rozhodne bol vydierateľný Ruskom,“ poznamenal v relácii zástupca lobistického spolku Evropské hodnoty Jakub Janda. Ten sa vyjadril aj k informácii, že Babiš junior zostával na Ukrajine so svojou priateľkou, s ktorou sa tam zoznámil. Podľa jeho slov sú ruské spravodajské služby známe tým, čo sa nazýva „honey trap“.

    „To znamená povedzme taká ,medová pasca‘. To znamená, že sa nájde žena, ktorá sa môže dostať do blízkeho spojenia alebo do blízkeho vzťahu s konkrétnou osobou, nadviazať s ňou vzťah, buď získavať konkrétne informácie, alebo potom dajme tomu emocionálne vydierať, keď je to potrebné,“ opisoval Janda svoje obavy.

    Zdroj: Facebook/Jakub Janda

    Ako uvádza redakcia Českej televízie, Krym starostlivo monitoruje ruská spravodajská služba FSB, ktorá si nemohla Babiša juniora nevšimnúť. „Je úplne, povedala by som, vylúčené, aby im unikol človek, ktorý sa volá rovnako ako český premiér. Iste bol pod neustálym dohľadom. O tom som plne presvedčená,“ poznamenala potom novinárka Petra Procházková.

    Reláciu 168 hodin nájdete na webe ČT.

    autor: vef

    - Reklama -