Smer sa pripravuje výročný snem. Saková prezradila, o čom bude

    0
    Denisa Saková (Autor: Archív D. S.)

    Podľa jeho členov hrozba demisie zo strany ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka (nom. Smeru-SD) ani stredajšia (21.11.) mimoriadna schôdza Národnej rady SR venovaná odvolávaniu predsedu parlamentu Andreja Danka (SNS) témami neboli. Podpredseda strany a premiér Peter Pellegrini označil predsedníctvo za technické.

    “Hovorili sme o sneme a v druhom bode o rozpočte strany na rok 2019. Na sneme budeme rozoberať politickú situáciu, smerovanie strany v roku 2019 a prípravu na voľby,” avizovala členka predsedníctva a ministerka vnútra Denisa Saková. Tiež potvrdila, že sa na rokovaní nehovorilo o prezidentskom kandidátovi strany, pričom neočakáva, že meno na sneme zaznie.

    Lajčák: Nemám v úmysle voziť na Slovensko migrantov

    Lajčák v utorok povedal, že nechce byť súčasťou vnútropolitických bojov. Naznačil, že diskusia o výhradách voči Globálnemu paktu OSN o migrácii je snahou získať politické body. Svoju prípadnú demisiu nevylúčil. “Ešte raz chcem veľmi jednoznačne povedať, že nemám v úmysle voziť na Slovensko migrantov a ani ten dokument k tomu nesmeruje. Moje pozície k migračnej politike sú dostatočne známe, tri roky sú konzistentné. A to, že ich niekto prekrúca a klame len preto, lebo nadbieha kotlebovcom alebo sú tu nejaké preteky, kto je väčší Kotleba ako Kotleba, s tým ja nemám nič do činenia,” zdôraznil.

    Pellegrini dúfa, že politici sa dohodnú

    Pripomenul, že ministri na rokovaní vlády schválili zefektívnenie zamestnávania ľudí z tretích krajín. “Keď sme schvaľovali bod 12, tak som upozornil kolegov, že sme práve prijali dokument o regulovanej, riadenej, legitímnej a bezpečnej migrácii. Nevzali späť svoje hlasovanie, pretože by to bolo proti zdravému rozumu, tak ako aj táto debata je proti zdravému rozumu,” uviedol Lajčák.

    Pellegrini dúfa, že na stredajšom (21.11.) Zahraničnom výbore Národnej rady SR sa politici dohodnú, akým spôsobom bude Slovensko tlmočiť svoje výhrady ku Globálnemu paktu OSN. Slová ministra zahraničných vecí Lajčáka o možnej demisii ho prekvapili, zatiaľ však podľa neho ide o hypotetickú situáciu.

    - Reklama -