Exsmerák Martvoň ide ako píla. Vláda ružového Peťka, inkvizítor Maďarič a komunista Blaha

    0
    Anton Martvoň (Autor: TASR)

    Na Facebooku sa Anton Martvoň vyjadruje k aktuálnym témam, ktoré hýbu slovenskou verejnosťou a médiami. Medzi ne sa radí napríklad aj osobitný odvod pre obchodné reťazce 2,5 percenta, ktorý by sa mal vzťahovať na potraviny aj ostatný sortiment. Parlament návrh schválil, ale prezident Andrej Kiska ho medzitým vetoval.

    Na rozdiel od toho chcel Smer pôvodne pomôcť rodinám s malými deťmi tým, že by zaviedli nižšiu daň pre vybrané tovary pre batoľatá, ako sú plienky, sušené mlieko či detská výživa. S návrhom prišiel ešte vo februári vtedajší premiér Robert Fico. Ak by sa ale zaviedol spomínaný odvod pre reťazce, znamenalo by to nárast cien aj na takéto produkty.

    „Tak tomuto sa povie gól do vlastnej brány ´akože´ sociálnej vlády! Aby v súčasnej situácii ´akože´ sociálna vláda sociálnych demokratov ešte docielila zdražovanie detských výrobkov, tak to sa len tak vo svete nevidí,“ napísal kriticky bývalý poslanec Smeru. Podľa jeho slov si tak môže Robert Fico spolu s ‚ružovým Peťkom‘ písať do názvu strany nie sociálna demokracia, ale asociálna. „A potom, bez kúska hanby, budú na MDŽ farizejsky v tandeme (i so svojimi poskokmi) utekať do regiónov rozdávať kvety mamičkám s deťmi, i keď jeden z nich by tie kvety najradšej asi rozdával oteckom,“ polemizoval.

    Elektrina

    Rovnako nedávno vyšla informácia o zdražovaní cien elektrickej energie. Kým bežní občania budú platiť za elektrinu viac, veľké firmy budú dotované z daní pracujúcich Slovákov, a to v sume približne 40 miliónov eur. Túto sumu vyčlenil minister financií Peter Kažimír v rámci štátneho rozpočtu na budúci rok.

    „A máme tu ďalšie ´sociálne´ opatrenie tejto pseudosociálnej vlády, hlavne, že sa R. Fico s ružovým Peťkom P. bijú do pŕs (možno i inde), že akí sú sociálni voči ľuďom. A komunista Blaha mlčí,“ napísal k danej téme s tým, že ide o bežný jav v prípade, ak vláda pomáha kapitalistom. Z toho dôvodu kritizuje, že elektrinu pre veľké firmy zadotujú bežní občania či malí odberatelia elektriny.

    Voľba ústavných sudcov

    Voľbu ústavných sudcov sprevádzala dráma, keď museli o pozmeňovacom návrhu Roberta Madeja hlasovať dvakrát. Nakoniec sa návrh zákona neschválil. Išlo o to, že ak by parlament schválil kandidáta ústavnou väčšinou, teda 90 hlasmi, tak by sa automaticky stal ústavným sudcom a obišiel by sa tak prezident.

    Istý čas sa riešilo, či Robert Fico nebude chcieť odísť na ústavný súd a robiť sudcu, a v prípade, ak by za neho hlasovalo 90 poslancov, automaticky by sa tam dostal bez súhlasu prezidenta. Podľa Martvoňa predseda Smeru takúto prehru nečakal a jeho psychika znovu utrpela.

    „Róberta Madeja a Martina Glváča určite za toto musel veľmi pochváliť, hlavne za to, že o jednom kľúčovom ‚pozmeňováku‘ Madeja pre povrchnosť a odfláknutú robotu museli hlasovať dvakrát a potom sa im to celé zosypalo,“ vysvetlil. Podľa neho je príčinou to, že v NR SR Robertovi Ficovi neostal pomaly žiaden odborník na legislatívu.

    „To je tak, keď mu v NR SR nezostal pomaly žiaden odborník na legislatívu a ešte aj poslanec  lekar musí byť v ústavnoprávnom výbore, i keď o zákonoch vie asi toľko ako Fico o psychiatrii, na ktorú po tomto vykone asi bude mať čoskoro nasmerované. Dočasne mu však určite pomôže Lexaurin,“ uzavrel.

    Odchod Maďariča

    „Hneď je deň krajší, keď podľa môjho názoru ešte aj najväčší inkvizítor v Smere – Marek Maďarič, ktorý dával vylučovať členov zo strany pomaly ešte aj za ich iný názor, tak sa nakoniec musel sám porúčať. A ešte to celé pomaly dal za vinu Dankovej politike,“ uviedol na margo avizovanému odchodu Mareka Maďariča zo Smeru.

    Následne Martvoň dodal, že božie mlyny melú spravodlivo, aj keď v prípade Mareka Maďariča k tomu prišlo veľmi pomaly. Následne poukázal na rekonštrukciu Slovenskej národnej galérie, ktorej navýšený rozpočet presadil ešte Maďarič, keď bol vo funkcii ministra kultúry. Podľa neho sa v tomto prípade verejnosť dozvie zaujímavé informácie.

    Po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej odstúpil z funkcie ministra kultúry a koncom októbra sa rozhodol zo Smeru odísť. V súčasnosti pôsobí ako nezávislý poslanec. Dôvodom bolo, že už častejšie hlasoval skôr ako opozičný poslanec, nie ako koaličný. Rovnako sa vyjadril, že nechce byť v koalícii, kde je predsedom NR SR človek vyznávajúci orbánovskú politiku (Andrej Danko  pozn. redakcie).

    Komunálne voľby

    Martvoň sa tiež pozrel aj na výsledky komunálnych volieb, v ktorých Smer utrpel debakel. Nevyhral ani jeden ich kandidát na primátora a stratili veľké množstvo starostov a poslancov. Opozícia sa prezentovala tým, že pre nich výsledok znamenal úspech, Robert Fico tvrdil opak a vo videu uviedol, že mimo nezávislých kandidátov je Smer víťazom volieb. Skritizoval médiá za ich prezentovanie opozície a tvrdil, že sa chystá so Smerom vyhrať voľby.

    „Expremiér Robert Fico už absolútne stratil kontakt s politickou realitou. On si nikdy neprizná prehru i keď Smer utŕžil riadny debakel v komunálkach 2018,“ konštatoval exsmerák. Dodal, že vo voľbách stratil spolu 1800 primátorských, starostovských a poslaneckých kresiel. Zamýšľa sa, či toto je pre predsedu Smeru naozaj víťazstvo a či si neuvedomuje, že nesúťaží iba s opozíciou, ale aj s mimoparlamentnými subjektmi a nezávislými kandidátmi.

    „Tí postupom času mnohí vstúpia do nejakých politických strán, no Smer to určite nebude… A toto video R. Fica chápem ako dobrý vtip a posledné video o nejakom víťazstve končiaceho predsedu Smeru, ktorého onedlho odpáli ešte aj z vedenia Smeru jeho ružový Peťko s podpredsedami a aj s podporou jeho oligarchu V.,“ uzavrel.

    - Reklama -