Ďalší konflikt v parlamente. Jednoduchá Mária z mexického seriálu. Morálne ohnutý pozostatok mečiarizmu, odkazujú si poslanci

    0
    Lucia Ďuriš Nicholsonová a Anton Hrnko (Autor: TASR)

    Po neúspešnom odvolávaní predsedu parlamentu Andreja Danka, ktoré prebiehalo na mimoriadnej schôdzi NR SR, napísal Anton Hrnko status na Facebooku. V ňom sa navážal do podpredsedníčky parlamentu Lucie Ďuriš Nicholsonovej preto, že rigoróznu prácu Andreja Danka kritizovala s tým, že sa odvolávala na Dušana Katuščáka, ktorý dlhé roky pracoval v Slovenskej národnej knižnici.

    A to preto, že na jednej strane sa stavia proti komunistom, ale na druhej strane prezentuje názory iného komunistu, práve Katuščáka. „No, spánombohom, pani spravodlivá! Ani jednoduchá Mária z mexického seriálu by si väčší morálny vzor nemohla vybrať ako vy. Viete, kto je Katuščák? To je podľa vás odborník? Skoro mi bránica praskla,“ konštatoval.

    Vysvetlil, že ide o posledného predsedu Závodnej organizácie KSČ v Matici slovenskej, pričom sa bránil nežnej revolúcii. „Tak veru tak, len takéto skrachované existencie sú ochotné urobiť akékoľvek svinstvo a vy, keďže ste sa ho podujali robiť tiež, ste sa k nemu priradili. Gratulujem. Nikto nemohol väčšmi uškodiť vášmu cieľu ako podpora od tejto existencie,“ uzavrel.

    Na tieto slová zareagovala samotná saskárka Nicholsonová. „Pán Hrnko je morálne ohnutý pozostatok mečiarizmu, ktorý v zatuchnutych oblekoch zo zatuchnutych čias brázdi náš smutný národný parlament. Po najbližších voľbách po ňom treba len poriadne vyvetrať,“ uviedla na margo kritiky národniara.

    Doba mečiarizmu

    Následne sa k celej veci znovu vyjadril Hrnko. Odkazuje jej, že sa na rozdiel od nej oblieka do primeraného obleku a neodpustí si ani poznámku, že by zrejme aj sedel lepšie, ak by bol chudší. Rovnako sa snaží jej vyjadrenie o pozostatku mečiarizmu uviesť na pravú mieru.

    „Mečiar bol ťažkým demokratom oproti politickým myšlienkam a najmä politickej praxi súčasnej opozície a špeciálne pani Nicholsonovej. Len poznamenávam, že som to bol ja, ktorý sa vo vtedajšej SNS postavil proti Mečiarovi, že tá časť SNS, ktorá sa neskôr premenovala na Národnodemokratickú stranu a ako taká splynula po voľbách s Demokratickou úniou, sa zúčastnila na odvolávaní Mečiara v marci 1994,“ uviedol.

    Dodal, že sa rovnako pričinil, aby nevyhodili poslancov okolo Milana Kňažka z parlamentu a že politike Vladimíra Mečiara odjakživa oponoval. „Keď som zistil, že vtedajšia protimečiarovská opozícia je rovnaká, ak nie horšia ako Mečiar, odišiel som roku 1998 z politiky. Do politiky som sa vrátil až roku 2016, ale to už bola dlhoročnou poslankyňou a reprezentantkou tej najhoršej protinárodnej politiky práve jednoduchá Lucia,“ napísal.

    Konštatuje, že až história mu ukáže, či išlo o správne rozhodnutie, no dodáva, že sa nechcel podieľať ani na privatizácii za Mečiara, ani na rabovaní národného majetku za Mikuláša Dzurindu. „To o sebe pani Nicholsonová nemôže povedať. Takže, pani Lucia, keď sa už dáte do verejnej diskusie, hovorte pravdu. Nezavádzajte, neklamte, lebo pomaly ale isto vám prischne to, čo v blahej pamäti povedal jeden herec-politik, že lož je vašou pracovnou metódou,“ uzavrel.

    - Reklama -