Osloboďte Česko a odstúpte, vyzval Babiša Schwarzenberg

    0
    Karel Schwarzenberg (Autor: Facebook, TOP 09)

    Schwarzenberg zdôraznil, že nevie posúdiť, či premiérovi potomkovia alebo on sám potrebujú lekársku starostlivosť ohľadne duševného zdravia, a nie je ani vyšetrovateľ, ani sudca.

    Ako bývalý minister zahraničných vecí však vníma zdesenie zahraničných partnerov z toho, “čo sa u nás deje”. Schwarzenberg tlmočil obavy zahraničia slovami: “Čo sa stalo v tejto krajine, ktorá pred 20 rokmi bola jednou z najrešpektovanejších v Európe?”

    “Nie som sudca, ale vy, pán premiér, ste v tejto krajine dostali najprv občianstvo, potom ste tu nadobudli nesmierne bohatstvo a stali ste sa dokonca premiérom,” zosumarizoval exminister.

    “Bol by to dôkaz minimálnej vďačnosti, keby ste teraz odstúpili a neboli záťažou pre našu diplomaciu,” upozornil premiéra. A pripomenul, že zahraničná politika sa veľmi podobá “najstaršiemu remeslu”, lebo ani v jednom si človek nemôže vybrať partnera.

    Schwarzenberg tak reagoval na Babišove slová počas jeho piatkového prejavu v Snemovni, v ktorom spomenul, s akým množstvom štátnikov sa v poslednom čase stretol. Exminister Schwarzenberg dodal, že počas pôsobenia vo funkcii bol aj on sám v minulosti nútený rokovať s ľuďmi, ktorí mali krv na rukách alebo boli nekompetentní.

    “Prosím vás, pán premiér, osloboďte túto krajinu a odstúpte,” vyhlásil podľa Noviniek.cz poslanec.

     

    - Reklama -