KDH stále nepovedalo, koho postaví do prezidentských volieb, rozhodne rada

    0
    Líder KDH Alojz Hlina (Autor: Dominik Foldes)

    “KDH si uvedomuje význam prezidentských volieb. V posledných regionálnych a aj komunálnych voľbách sme boli druhá najúspešnejšia strana a je logické, že chceme byť, čo sa týka podpory prezidentského kandidáta tiež úspešní,” uviedol.

    KDH dosiaľ v prezidentských voľbách počítalo s Mariánom Čaučíkom, ale rovnako zvažuje podporu Františka Mikloška. Rozhodnúť má Rada. 

    Predseda hnutia Alojz Hlina nedávno pripustil, že kresťanskí demokrati podporia v prezidentských voľbách Mikloška. Než Mikloško oznámil kandidatúru, KDH počítalo s Čaučíkom. “Meno Mikloška vzbudzuje rešpekt,” skonštatoval Hlina.

    Prezidentské voľby budú na jar 2019. Termín vyhlasuje predseda Národnej rady SR. Právo voliť slovenského prezidenta má plnoletý občan SR. Voľba je dvojkolová. Znamená to, že ak v prvom kole volieb nezíska ani jeden z kandidátov nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, do 14 dní sa uskutoční druhé kolo, na ktorom sa zúčastnia dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Termín vyhlási predseda parlamentu.

     

    - Reklama -