Ficovi je ľúto, že Kažimír chce odísť z funkcie

    0
    Robert Fico a Peter Kažimír (Autor: TASR)

    Fico vyjadril ľútosť, že Kažimír chce odísť z funkcie ministra financií, pretože je to človek, ktorý podľa neho pre Slovensko urobil veľa. “Na druhej strane chápem, že ak vzniká takáto príležitosť a post guvernéra Národnej banky Slovenska môže byť obsadený kvalifikovaným človekom, tak takúto príležitosť je potrebné aj využiť,” skonštatoval.

    Súčasne dodal, že vyjadrenia opozičných OĽaNO a SaS k tejto kandidatúre počúval s rozčarovaním. “Čo včera predviedli predstavitelia strany OĽaNO a SaS, je už pod akúkoľvek ľudskú úroveň. Napadnúť kandidatúru Petra Kažimíra nemá totiž absolútne žiadne opodstatnenie, pretože nikdy sme nemali na Slovensku tak úspešného ministra financií,” poznamenal Fico.

    Rozhodnutie vlády, že Kažimír bude oficiálnym kandidátom na post guvernéra NBS, prijal podľa vlastných slov s pochopením. “Národná rada, samozrejme, bude hlasovať v tajnom hlasovaní a potom, ak tento návrh bude schválený, tak prejde do rúk prezidenta Slovenskej republiky, ktorý rozhodne na konci dňa, či pristúpi k menovaniu Petra Kažimíra,” podotkol Fico.

    Šéf rezortu financií oznámil záujem uchádzať sa o post guvernéra NBS v utorok (27. 11.) po tom, ako súčasný guvernér NBS Jozef Makúch ohlásil odchod z funkcie. Kažimír zároveň dodal, že chce odísť z aktívnej politiky.

    - Reklama -