Ukrajina môže rátať s podporou SR v rámci OBSE i dodávok plynu, tvrdí Pellegrini

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    Vicepremiérka ocenila jasný postoj Slovenska k územnej celistvosti a suverenite Ukrajiny. Priblížila tiež súčasnú situáciu ohľadom incidentu v Kerčskom prielive. 

    “Veľmi nás trápi, že naše lode nám ešte nevrátili, naši námorníci boli zajatí a držia ich v Ruskej federácii. Nezaobchádzajú s nimi ako s vojnovými zajatcami, ako by mali. Väznia ich na základe porušenia ruského práva,” priblížila Klympušová-Cyncadzeová. Verí, že medzinárodné spoločenstvo odsúdi ruské činy a pomôže Ukrajine získať svojich ľudí späť.

    Pellegrini v rozhovore s ukrajinskou vicepremiérkou ocenil aj reformné úsilie Ukrajiny. “Je to správna cesta, pretože Ukrajina vyslala jasný signál, že chce smerovať do euroatlantických štruktúr. V tejto snahe nesmú poľaviť,” povedal Pellegrini dodajúc, že Slovensko je pripravené svojmu susedovi v tomto procese pomáhať. 

    Okrem toho podpredsedníčku vlády ubezpečil o dobrom postavení ukrajinských pracovníkov na Slovensku. “Pracovníci z Ukrajiny u nás majú rovnaké pracovné aj platobné podmienky ako Slováci,” povedal s tým, že zákon bráni sociálnemu dampingu.

     

    - Reklama -