Je Boh xenofób? Expert na islam nepoteší neomarxistov ani Sorosa

    0
    Lukáš Lhoťan (Autor: David Daniel)

    „Najprv predostriem istú konšpiračnú teóriu, ktorá tvrdí, že cieľom židov je šírením multikulturalizmu, medzináboženského dialógu a kultúrneho relativizmu rozložiť európsku (kresťanskú) civilizáciu. Iste, tomu, kto sa nevenuje týmto témam do hĺbky, môže uvedená konšpiračná teória pripadať reálna, ale je to celé nezmysel. Naopak uvedené ideológie – multikulturalizmus, neomarxizmus aj kultúrny relativizmus – sú pre veriacich Židov rovnako nepriateľské ako pre človeka veriaceho v kresťanstvo či európskeho nacionalistu,“ poznamenal Lhoťan.

    Boh podľa jeho slov multikulturalizmus zavrhuje. „Lenže v histórii židov nie sú tézy multikulturalizmu, medzináboženského dialógu a kultúrneho relativizmu ničím novým, a hoci neboli takto definované, z opisu historických udalostí ich môžeme ľahko definovať. A tu sa dostávame k podstate úvahy,“ pokračoval Lhoťan s tým, že židovsko-kresťanský Boh a jeho proroci nie sú žiadni fanúšikovia multikulturalizmu, medzináboženského dialógu a rovnosti kultúr. „Naopak sú to pekní extrémisti a (ak použijem terminológiu dnešných obhajcov multikulturalizmu) fašisti,“ dodal.

    Ako ďalej Lhoťan opisuje, medzináboženský dialóg v rámci kníh Starého zákona skôr pripomína vojnové jatky.

    „Keby sme ideológiu multikulturalizmu a morálneho relativizmu aplikovali na dnešný Izraelský štát v kontexte požadovaného práva na návrat potomkov Palestínčanov, ktorí odišli, prestane byť štátom židovským, ale premení sa na štát arabský s islamským systémom. Možno aj preto židovskí nacionalisti odmietajú aktivity známeho multikultúrneho Američana maďarsko-židovského pôvodu Georga Sorosa a nie sú zástancami multikulturalizmu v európskom poňatí ako ideológie, ale budujú štát etnicky a nábožensky síce rozmanitý, no s dôrazom na jedno poňatie spoločenských pravidiel a spoločenských hodnôt alebo spoločenskej zmluvy,“ uzavrel.

    Celý komentár nájdete na webe Reflex.cz.

    - Reklama -